Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Rashonden

Een rashond verwijst naar een hond met raszuivere ouders van hetzelfde ras. Deze honden zijn meestal geregistreerd in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) en de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (KMSH, België).


A Puli with a dreadlocked black corded coat
Een puli met een zwarte dreadlocked vacht

Het verschil tussen alle rashonden kan heel groot zijn. Vergelijk de puli maar eens met de maltezer. U zult zien hoe ver selectief fokken is gegaan om honden tot stand te brengen die enorm van elkaar verschillen wat betreft uiterlijk, formaat en karakter.


An incredible little Maltese with a white curly coat
Een kleine maltezer met een witte krulvacht

Voordelen van het hebben van een rashond


Een van de voornaamste voordelen van het hebben van een rashond is dat eigenschappen voor elk ras, wat betreft temperament, gedrag en gezondheidsrisico's, voorspelbaar zijn. Dit betekent dat u een ras kunt kiezen op basis van wat u van een hond verwacht, of dat nu een uitstekende retriever, herder of zelfs een hond is die bekend staat om zijn lage bewegingsbehoefte. Ook het formaat en vachttype van rashonden is voorspelbaar, dus u kunt een ras kiezen dat geschikt is voor uw specifieke woonsituatie. Informatie en tips met betrekking tot de verzorging van rashonden is ook beter beschikbaar.
A wonderful pedigree Labrador
Een mooie raszuivere labrador

Nadelen van het hebben van een rashond


Het voornaamste nadeel van het hebben van een rashond is dat door jarenlang selectief fokken sommige rassen erfelijke ziekten hebben die meestal verband houden met gewenste uiterlijke kenmerken van het ras. Bijvoorbeeld de welshe springerspaniël is gevoelig voor glaucoom en heupdysplasie. Het is verstandig om onderzoek te doen naar het ras dat u graag wilt hebben zodat u op de hoogte bent van eventuele erfelijke ziekten.

Maar rashonden zijn meestal ook duurder dan een niet-rashond. De prijs voor een rashond verschilt per ras. Door de erfelijke aandoeningen die verbonden zijn aan sommige rashonden kan ook de dierenartsrekening hoger zijn. De duurste hond ooit verkocht is een tibetaanse mastiff waar een Chinese man maar liefst €1,000,000 betaalde, of 10,000,000 yuan!


A Tibetan Mastiff, the most expensive dog every sold
Een tibetaanse mastiff, de duurste hond ooit verkocht

Tenslotte kunnen bepaalde karakterschappen niet bij uw (woon)situatie passen. Wees er dus altijd zeker van dat u goed nagaat welke karaktereigenschappen een hond heeft die u misschien vanwege zijn uiterlijk van plan bent om te kopen. Onze rashonden-gids kan hierbij helpen.


Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties