Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zal ik een puppy nemen?


We kunnen niet ontkennen dat puppy’s super schattig en leuk zijn, maar al deze schattigheid heeft ook een prijs. Hoewel puppy’s zich makkelijker aanpassen en gemakkelijker te trainen zijn dan oudere asielhonden, kost het zorgen voor een pup veel tijd en geduld. Hierdoor vraag je je vast af: “Zal ik een puppy nemen?”...

Kan ik een puppy nemen als ik kinderen heb

Het is een veelgestelde vraag: kunnen kinderen en puppy’s samen? In de meeste gevallen is het een goede match, omdat ze samen kunnen opgroeien als vrienden. Sommige hondensoorten passen wat beter in een huis met kinderen dan anderen, maar dat terzijde: er moet altijd aan kinderen geleerd worden hoe ze met een pup om moeten gaan, zodat zowel het kind als de pup niet overweldigd raken.

Kan ik een puppy nemen als ik de hele dag werk?

Puppy’s hebben veel aandacht nodig, dus als je de hele dag werkt en alleen woont dan is een pup niet geschikt. Het is daarnaast handig als je thuis bent om de pup te leren zindelijk te worden, vooral tijdens de eerste weken, omdat ze hun plas dan nog niet zo lang kunnen ophouden.

Kan ik een puppy nemen als ik al een volwassen hond heb?

Over het algemeen kun je een pup bij een volwassen hond plaatsen. Met de juiste match, vinden veel honden het gezelschap erg leuk. Sommige oudere honden kunnen wel wat geërgerd of gestrest raken als er plotseling een puppy om ze heen bivakkeert en aan hun oren en staart kauwt. En hoewel het normaal is dat puppy’s barsten van de energie, kunnen oudere honden erg verschillen in hun gemoedstoestand.

Introduceer je pup en oudere hond eerst aan elkaar op neutraal terrein. Denk aan een korte wandeling (als de pup volledig gevaccineerd is). Je kunt een babyhek gebruiken om ze in eerste instantie gescheiden te houden en te kijken of er gedrag wordt vertoond dat de andere hond ongemakkelijk kan maken. Laat je pup nooit alleen met de volwassen hond in de eerste weken, maar als ze gewend zijn aan elkaars gezelschap, dan kunnen ze echte BFF’s worden.

Kan ik een puppy nemen als ik zwanger ben?

Dit is meer een vraag over tijd en inzet. Het voordeel is dat de baby en pup samen kunnen opgroeien, maar zodra de baby is geboren kan hij al je tijd opslokken en de overige tijd wordt vaak besteed aan bijslapen, in plaats van het trainen van de hond of de puppy meenemen op een lange wandeling.

Omlet and jouw puppy

Van ons hondenspeelgoed tot hulp bij doorkomende tandjes en puppymanden of hondenbenches, Omlet heeft alles wat je nodig hebt als je besluit om een pup in huis te nemen.

Puppy relaxing on their Omlet Topology Puppy Bed-id=

Puppy relaxt op zijn Topology puppymand.

Klantenfoto's

Reacties

Er zijn nog geen reacties