Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kleine hondenrassen

Laten we eerlijk zijn, kleine honden zijn enorm schattig en echte knuffeldieren. Geef ze voldoende uitdaging en u zult altijd worden geloond met een lieve hond. Sommige kleine honden liggen graag te slapen op de bank terwijl andere het liefst door het huis rennen met hun favoriete speeltje.


A West Highland Terrier with a beautiful white coat
Een west highland terriër met een prachtig witte vacht

De populairste kleine honden zijn terriërs. Als ze goed worden getraind kunnen het ontzettend lieve gezinshonden zijn. Terriërs zijn over het algemeen enthousiaste honden met een ondeugend karakter. De populairste kleine hondenrassen zijn de jackrussellterriër, de schotse terriër, de patterdalerterriër, de cairnterriër, de borderterriër en de west highland terriër.


Kunnen kleine honden omgaan met kinderen?

Kleine honden kunnen geweldig zijn met kinderen, maar de meeste kleine honden zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor ongediertebestrijding en kunnen soms een beetje te speels zijn met hun mond. Houd altijd toezicht op uw kinderen in de buurt van een kleine hond, zelfs als u uw hond volledig vertrouwt. Als u uw kinderen leert hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van uw hond is de kans dat er iets misgaat kleiner. Leer kleine honden af te bijten zodra bij u komen wonen. Lees onze gids om meer te weten te komen hoe u honden kunt afleren om te bijten .

A wonderful little Chihuahua with great big ears
Een mooie kleine chihuahua met grote oren

Kleine hondenrassen die over het algemeen goed met kinderen kunnen omgaan zijn onder andere de beagle, de bostonterriër, de cavalier king charles spaniël, de Havanezer, de dwergpoedel, de dwergschnauzer, de welsh pembroke corgi, de mopshond, de shetland sheepdog en de yorkshire terriër.


Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties