Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kleine hondenrassen


Dachshund on Omlet's Bolster dog bed

Teckel op Omlets Bolsterbed.

Kleine honden wegen minder dan 10 kg. Zeer kleine honden - ‘’toy dogs’’ - vallen ook onder deze categorie, maar hebben meestal een gewicht tussen de 2 en 5 kg. Niet alle kleine honden zijn ‘’toy dogs’’ maar alle toy dogs zijn kleine honden. In deze gids kijken we naar de verschillende kleine hondenrassen en of ze eventueel bij jou passen.

Het gedrag van kleine honden

Veel kleine honden behoren tot de terriërs, die hun gebrek aan grootte meer dan goedmaken met hun levensgrote persoonlijkheid. Een aantal terriërs die hieronder vallen zijn, onder andere de Borderterriër, West Highland Terriër en Patterdalerterriër. Hoewel elk ras en individu zijn eigen karaktertje heeft, hebben terriërs een aantal overeenkomsten zoals onafhankelijkheid en een hoog energieniveau.

Niet alle kleine honden zijn terriërs. De Dwergkeeshond is bijvoorbeeld ook een populair, klein hondenras dat behoort tot de Spitz-groep.

Kleine honden en lichaamsbeweging

Hoewel alle honden dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig hebben om ze lichamelijk en mentaal te blijven stimuleren, hebben kleinere honden over het algemeen minder lichaamsbeweging nodig dan grotere honden. Dat gezegd: er zijn bepaalde kleine hondenrassen die net zo veel lichaamsbeweging nodig hebben, zoals de Jackrusselterriér.

Zijn kleine honden geschikt voor kinderen?

Zoals alle honden, kunnen ook kleine honden een hele goede toevoeging zijn aan het gezin. Maar het is belangrijk dat je de hond traint in de omgang met kinderen en dat de kinderen ook weten hoe ze de grenzen van de hond kunnen accepteren. Kinderen hebben altijd supervisie nodig als ze zich rondom de hond bevinden.

Ruw spel kan ook leiden tot bijten of happen. En hoewel het normaal is dat puppy’s happen en bijten, kan dit bij volwassen honden wel voor problemen zorgen, vooral als er kleine handjes bij het spel betrokken zijn. Sommige populaire kleine hondenrassen, zoals de Jackrussellterriër en Teckel staan bekend als een van de meest agressieve hondenrassen, dus zij kunnen wat minder geduld hebben bij jongere kinderen die nog niet weten hoe ze moeten spelen met de hond. Maar, als je in gedachten houdt dat kleine honden gefokt zijn om ongedierte te bestrijden, dan begrijp je het gedrag een stukje beter.

Sommige kleine honden zijn beter met kinderen dan andere. Als je een gezin hebt en op zoek bent naar een kleine hond dan is de Bostonterriër, Cavalier King Charles-spaniel, Havanezer of Welsh Corgi Pembroke misschien perfect voor jullie.

Omlet en jouw kleine hond

Ongeacht de grootte, Omlet heeft een assortiment hondenproducten dat jouw huisdier alles biedt voor een prettig leven. En onze makkelijk te reinigen hondenmanden, stijlvolle benches en hondendekens houden jouw bank vrij van haren en viezigheid, waardoor het leven als hondeneigenaar ook een stukje beter wordt.

Small terrier dog enjoying time outside on their Omlet Bolster Dog Bed in Gardenia Porcelain

Kleine terriër geniet buiten van zijn Omlet Bolsterbed in de print Gardenia Porcelain.

Reacties

Er zijn nog geen reacties