Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom vertoont mijn hond bijtgedrag?

Wie zich in de wereld van puppy's bevindt, vraagt waarschijnlijk af:"waarom vertoont mijn hond bijtgedrag?" Honden gebruiken hun mond om de wereld om hen heen te verkennen. Het is natuurlijk gedrag, maar het moet tijdens de puppytijd wel afgeleerd worden.

4 redenen waarom honden bijtgedrag vertonen

Hier zijn 4 redenen waarom je hond je kan bijten

  • Spelen
  • Doorkomende tandjes
  • Affectie tonen
  • Aandacht zoeken

Als jouw hond bijt, is hij waarschijnlijk gewoon speels, maar het gedrag kan behoorlijk frustrerend of pijnlijk zijn, vooral bij volwassen honden. Het kan voorkomen dat een hond niet heeft geleerd om zijn bijtgedrag te onderdrukken, maar sommige hondenrassen such as Golden Retrievers, Labrador Retrievers, and Beagles kunnen wat meer bijten dan anderen, omdat ze genetisch zo in elkaar zitten.


Puppy kauwt op Omlets Topology Puppymand quilt topper.

Bijtgedrag van puppy’s

Als je een bijtgrage pup hebt, dan is het allereerst zaak om te kijken of ze zowel mentaal als fysiek genoeg wordt gestimuleerd. Daarna kun je het gedrag corrigeren door gebruik te maken van kauwspeelgoed om de aandacht van de pup te verleggen.

Bijtgedrag - zo stop je het

Om honden te laten stoppen met bijten, kun je een kauwstick of een speeltje als vervanging aanbieden voor datgene waar ze normaal gesproken op kauwen - jou, bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om spel aan te moedigen waarbij er geen fysiek contact is tussen jou en de hond. Ga eens stevig touwtrekken, of apporteren. Als je hond geneigd is om in je handen te bijten, draai je rug dan naar hem toe en loop weg. Vouw je armen zodat je handen verstopt zijn en je niet per ongeluk gaat gebaren naar je hond. Dit zorgt namelijk voor verwarring.

Omlet hondenverzorging

Bij Omlet heb je te maken met dierenliefhebbers. En net als jij, zijn we altijd op zoek naar manieren om een nog sterkere band op te bouwen met onze harige en gevederde vrienden. Kies uit onze ruime collectie hondenmanden - ideaal voor honden die bijtgedrag vertonen, koelmatten voor honden, hondendekens en meer producten om het beste uit de relatie met je hond te halen.

Golden Retrievers zijn een beetje berucht om hun bijtgedrag.

Reacties

Er zijn nog geen reacties