Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom plassen honden in hun mand?

Er zijn gedrags- en medische verklaringen op de vraag waarom honden in hun mand plassen. - behavioural or medical. Het is belangrijk dat je goed onderzoekt waarom je hond dit doet, want het is zeker geen natuurlijk gedrag voor hem. Mogelijke verklaringen kunnen zijn:

 • Niet zindelijk
 • Markeren van het territorium
 • Verlatingsangst
 • Opwinding
 • Stress
 • Angst

Gedragsmatige verklaringen waarom honden in hun mand plassen

Als je hond eenmaal in zijn hondenmand heeft geplast, en je vermoedt dat er een gedragsmatige verklaring onder zit, dan is het belangrijk om in te grijpen. De kans is namelijk groot dat de hond het gedrag vaker zal gaan vertonen. Was de hondenmand goed zodra je geurtjes opmerkt, want dat kan voorkomen dat het gedrag van de hond aanhoudt.

Als je hond niet volledig zindelijk is, dan weet hij simpelweg ook niet dat er plekken zijn waar hij niet mag plassen. Lees Omlets Gids voor Zindelijkheidstraining om jouw hond succesvol zindelijk te maken.

De hond kan ook territoriaal zijn, of last hebben van verlatingsangst. In de mand plassen kan ook voorkomen bij gevoelens van stress en angst, maar dit kan allemaal opgelost worden met hondentraining.

Medische redenen waarom honden in hun mand plassen

 • Urineweginfectie
 • Incontinentie bij honden
 • Blaasstenen
 • Diabetes
 • Neurologische problemen

Als de hond plast wanneer hij slaapt of ligt, dan heeft hij waarschijnlijk last van een urineweginfectie.

Een andere medische verklaring is incontinentie. Dit komt vooral bij oudere honden voor, maar bepaalde hondenrassen zoals Boxers, Weimaraners, en Dalmatiërs zijn van nature wat vatbaarder voor incontinentie.

De hond kan ook last hebben van blaasstenen, diabetes of neurologische problemen. Het is altijd verstandig om een afspraak te maken met de dierenarts en te vertellen dat de hond in zijn mand plast.

Hoe zorg je ervoor dat de hond stopt met in zijn mand plassen?

Als je weet waarom de hond in zijn mand plast, kun je werken aan een oplossing. Medische- en andere gedragsproblemen moeten worden aangepakt door de dierenarts. Tenzij de oorzaak wat simpeler ligt, zoals problemen met zindelijkheid, want dit kun je zelf trainen met behulp van Omlets Zindelijkheidstraining.

Hoe verwijder je plas uit een hondenmand?

Hondenmanden kunnen lastig schoon te maken zijn, vooral als ze blootgesteld zijn aan urine, vuil en puin. Het probleem is vooral dat niet alle hondenmanden in de machine kunnen. Dit leidt tot frustraties van de baasjes wanneer ze proberen om de hondenmand en matrassen schoon te maken. Soms zit er zelfs niets anders op dan de volledige hondenmand weggooien.

Het is je vast weleens aangeraden om de mand even flink uit te schudden en te stofzuigen, maar dat zorgt er natuurlijk niet voor dat de urinevlekken plotseling verdwijnen. Dat is een hele uitdaging op zichzelf! Het verwijderen van urinevlekken kan een behoorlijke ravage achterlaten, vooral als je met bakingsoda probeert om de urinegeur wat te verminderen. En zelfs als het lukt, ziet de hondenmand er niet meer als nieuw. Eigenlijk is het best een gedoe hè, om die mand schoon te krijgen?

Gelukkig is dat gedoe van vlekkerige, stinkende hondenmanden dankzij Omlet verleden tijd. Onze deskundigontworpen hondenmanden zijn speciaal door hondenmensen,voor hondenmensen gemaakt. Omlets Topology Hondenmand is bestand tegen ongelukjes van pups én volwassen honden. De makkelijk te reinigen toppers zijn eenvoudig af te ritsen en in de wasmachine te gooien. Zo kom je makkelijk af van urinevlekken en het vuil van buiten! Spendeer minder tijd met het opruimen van urine, en meer tijd om van het leven te genieten. Samen met jouw hond!

Omlet en jouw hond

Bij Omlet zijn we vastbesloten om jou dichterbij je huisdieren te brengen. Met een enorm assortiment hondenmanden, benches, hondendekens en nog meer makkelijk te reinigen hondenmanden bij ongelukjes: wij hebben de producten die je helpen met het opbouwen van een geweldige band met jouw hond.

Reacties

Er zijn nog geen reacties