Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe maak ik mijn hond zindelijk?

Voor u klinkt het misschien als vanzelfsprekend maar voor anderen is het een bijzonder aangename gedachte om ’s ochtends op te kunnen staan zonder hondenpoep op te moeten ruimen. Uw hond aanleren om op commando zijn behoefte te doen kan lastig zijn maar het is zeker de moeite waard. Zo kunt u voorkomen dat u uw hond uit moet laten op plaatsen waar dat niet gepast is.


Two dogs playing and running around the garden
Twee honden spelen en rennen rond in de tuin

De meest efficiënte manier om uw hond aan te leren om buiten zijn behoefte te doen is door zijn routine te leren kennen. Uw hond moet plassen zodra hij ’s ochtends wakker wordt, dus neem hem meteen mee naar buiten naar de plaats waar u wilt dat hij gebruik van maakt, en wacht tot hij klaar is. Ook zal hij vlak nadat hij gegeten heeft moeten plassen en misschien een nummer 2 doen. Gebruik steeds dezelfde uitgang van het huis zodat uw hond weet waar hij naar toe moet gaan. Beloon uw hond met woorden en een snack wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan. Als u deze routine blijft herhalen zal uw hond waarschijnlijk voor de deur gaan staan om aan te geven dat hij naar buiten moet om zijn behoefte te doen.


A Bullmastiff going to the toilet outside
Een bulmastiff doet buiten een plasje

Puppy’s moeten vaker plassen, meestal één of twee keer per uur. Breng uw pup buiten steeds naar dezelfde plek en geef hem een beloning en spreek hem enthousiast toe wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan. Het kan in het begin lastig zijn voor uw pup om het in te houden, dus wees voorbereid op een paar ongelukjes.


Teaching a puppy to go to the toilet outside
Een pup wordt aangeleerd om buiten zijn behoefte te doen

Roep nooit naar uw hond als hij iets fout doet, maar corrigeer het gedrag en beloon hem wanneer hij het goed doet. Zo zal hij een stuk sneller leren. Door voor elke toiletgang dezelfde zin te gebruik, bijvoorbeeld “wees snel”, en dit te herhalen wanneer uw hond zijn behoefte doet, zal hij dat wat hij aan het doen is snel in verband gaan brengen met de klank van de beteffende zin.


A German Shepherd Dog peeing up a tree
Een Duiste herder plast tegen een boom

Zodra uw hond heeft geleerd wat de zin betekent, kunt u het gebruiken als commando om hem zijn behoefte te laten doen wanneer u dat van hem vraagt. Dit komt zeker goed van pas voor een reis met de auto.Reacties:

Er zijn nog geen reacties