Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe leer ik mijn hond het commando "hier" of "kom voor"?

Uw hond van de lijn kunnen laten in de wetenschap dat hij naar u terugkomt als u dat vraagt, is altijd een geruststellende gedachte. Zo kan uw hond het meeste uit zijn wandeling halen en kunt u zien hoe hij alles ontdekt en onderzoekt wat hij leuk vindt.


An exciting dog walk allows your dog to find a big muddy puddle
Een vrije wandeling geeft uw hond de kans om een grote modderige plas te onderzoeken

Het kan lastig zijn om uw hond aan te leren om naar u terug te komen wanneer hij niet is aangelijnd, maar het is zeker mogelijk. Elke hond zal zijn goede en minder goede dagen hebben, en het kan zijn dat uw hond zo nu en dan beslist dat hij liever iets anders doet dan naar u te luisteren. Beloon uw hond altijd met een snack en veel enthousiaste woorden en aandacht als hij naar u terugkomt wanneer u dat van hem vraagt. Als u dit altijd doet zal uw hond snel begrijpen dat als hij terugkomt hij wordt beloond, en dan is er natuurlijk geen reden om niet naar u te luisteren. Honden reageren sterk op geluid, dus zorg ervoor dat het commando “hier” of “kom voor” duidelijk uitspreekt zodat uw hond begrijpt wat u van hem vraagt. Roep uw hond niet bij u met een paniekerige stem - een enthousiaste stem werk veel effectiever.

  1. Strek uw beide armen voor u uit ter hoogte van uw middel en roep de naam van uw hond.
  2. Wanneer u zijn aandacht heeft getrokken, kniel dan neer zodat u zich op zijn hoogte begeeft en breng uw armen naar uw borst terwijl u het commando “hier” of “kom voor” geeft.
  3. Beloon uw hond zodra hij bij u terugkomt met een snack en veel enthousiaste woorden en laat hem zitten. Zodra hij zit kunt u hem aanmoedigen te doen wat hij wil.

An exciting dog walk allows your dog to find a big muddy puddle
Een heerlijke wandeling geeft uw hond de mogelijkheid om te doen wat hij wil

Blijf deze oefening in uw tuin of op een veilige plaats herhalen totdat u voldoende vertrouwen heeft in uw hond.

Ren nooit achter uw hond aan wanneer hij besluit ervandoor te gaan. Zo zal hij denken dat u een spelletje aan het spelen bent en blijven rennen. Soms helpt het om van uw hond weg te rennen en hem te roepen. Hij zal dan achter u aan komen rennen! Volg de hierboven beschreven drie stappen en blijf zelfverzekerd. U moet vertrouwen in uw hond hebben dat hij terug zal komen maar u moet zich ook autoritair opstellen.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties