Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kunt u uw hond afleren om te bijten?

Schattige puppy’s vinden het heerlijk om hun gloednieuwe scherpe tandjes uit te proberen. Dit is misschien lief wanneer ze klein zijn, maar niemand wil een volwassen hond die bijt.


A little puppy play biting
Een kleine pup is speels aan het bijten

Speels bijten begint zodra het nest oud genoeg is om te spelen. Puppy’s leren snel hoe hard ze kunnen bijten zonder hun broertje of zusje van slag te maken. Zodra uw pup echter van zijn nest is gescheiden zal hij dit bijtgedrag op u en uw gezin voortzetten. Uw pijngrens is natuurlijk een stuk hoger dan dat van een vier weken oude broer of zus, en hij zal u blijven uitproberen door met zijn scherpe tandjes aan uw schoenveters te trekken. Dit gedrag is volledig natuurlijk, maar mag niet worden genegeerd wanneer uw pup in zijn nieuwe huis aankomt.


Two young Husky puppies play biting
Twee husky puppy’s zijn speels aan het bijten

Voorkomen

Leer uw hond eerst het commando “zit” en “blijf”. Laat uw hond zodra hij deze commando’s goed kan uitvoeren zitten en blijven elke keer dat hij probeert u of uw kleding te bijten. Om deze preventieve methode effectief te laten zijn moet u erg volhardend zijn. Het kan een tijdje duren om uw hond aan te leren niet te bijten maar het zal zeker de moeite waard zijn.


A young Stafordshire Bull Terrier sitting
Een zittende jonge Stafordshire bulterriër

Door uw hond af te leren te bijten zal hij aangenamer gezelschap zijn. Dit zorgt op lange termijn voor een sterkere band tussen u en uw hond. Het is belangrijk dat het hele gezin niet toestaat dat uw hond bijt, anders zal uw hond het niet begrijpen en niet afleren te bijten.Reacties:

Er zijn nog geen reacties