Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe stopt u uw hond om voedsel te stelen?

Als u een bepaald hondenras heeft gehad zal het vast meer dan eens zijn voorgekomen dat u zich even omdraaide en u vervolgens uw bord leeg aantrof. Ja, ik heb het tegen u, labrador eigenaren!


A naughty Beagle stealing food from the dinner table
Een stoute beagle steelt eten van een bord

Wanneer uw hond eten steelt zal dit vaker zijn omdat hij zich verveelt dan omdat hij honger heeft. Het is daarom van belang dat u uw hond dagelijks genoeg lichamelijke en geestelijke uitdaging geeft. Als u uw hond lange tijd alleen thuislaat zal hij zichzelf proberen te vermaken, vaak met ongewenst gedrag zoals het stelen van voedsel.


A little Jack Russell stealing food from a dinner plate
Een kleine Jack russell steelt eten van een bord

Voorkomen

Uw hond afleren om te stelen begint bij het hem duidelijk maken dat dit ongewenst gedrag is. Leg eten in uw keuken en loop er met uw hond langs terwijl hem aan een korte lijn houdt. Zorg ervoor dat het voedsel in bewaarbakjes zit zodat uw hond het kan ruiken maar niet kan opeten. Dit is belangrijk want als uw hond het voer te pakken krijgt denkt hij dat hij voor zijn gedrag beloond wordt. Als uw hond het voedsel probeert te pakken, geef dan een rukje aan de riem en zeg duidelijk en luid “nee”. Zodra uw hond goed begrijpt dat hij niet naar het voedsel toe mag gaan, kunt u hem van de lijn laten en hetzelfde opnieuw proberen. Uw hond zal zo leren dat hij geen voedsel mag stelen.Reacties

Er zijn nog geen reacties