Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe leert u uw hond af om te blaffen?

Het kan een veilig gevoel geven wanneer u ’s nachts gaat slapen en weet dat uw trouwe waakhond u zal waarschuwen voor ongewenst bezoek. Maar soms kan het blaffen een beetje veel van het goede zijn. Dan kunt u ervoor kiezen uw hond te leren op commando te stoppen met blaffen.


A little Labrador puppy barking and howling
Een blaffende labrador pup

Sommige mensen moedigen hun hond vanaf jonge leeftijd aan om te blaffen om hun waakinstinkt te stimuleren. Maar als u niet wilt dat uw hond blaft moet u dit gedrag negeren en hem belonen wanneer hij rustig en stil is. Het is belangrijk dat u uw hond niet beloont door hem aandacht te geven wanneer hij blaft of jankt. Vaak blaffen honden omdat ze weten dat ze aandacht krijgen wanneer ze daar al blaffend om vragen.


A German Shepherd Guard Dog that has been taught to bark
Een Duitse herder die heeft geleerd om te blaffen

Voorkomen

De meest effectieve methode om uw hond te laten stoppen met blaffen is door uw hond te leren dat het niet erg is om korte tijd alleen te worden gelaten tijdens de dag, of de gehele nacht. Benchtraining is hiervoor erg geschikt omdat het uw hond een rustige omgeving biedt die helemaal van hem is. Begin met 5-10 minuten, verleng dit dan tot 30-60 minuten, meermaals per dag. Onthoud dat u uw hond moet negeren wanneer hij huilt en hem moet belonen wanneer hij stil is. Wees echter niet te enthousiast wanneer u hem beloont omdat dit blaffen kan aanmoedigen, maar beloon hem door hem bemoedigend toe te spreken. Wilt u meer te weten komen over benchtraining, klik dan hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties