Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe leert u uw hond af tegen mensen en meubels op te springen?

Het kan heel fijn zijn om uw hond bij u op de bank te hebben. U kunt heerlijk met ze knuffelen en ze zijn heerlijk zacht en war. Als u echter niet wilt dat uw volwassen hond bij u op de bank komt zitten, is het verstandig om dit nooit toe te laten. Zelfs niet als hij nog een schattige pup is (we begrijpen dat dat moeilijk kan zijn).


A Chihuahua with a mind of its own ruling the sofa
Een eigenwijze chihuahua die over de bank heerst

Het kan verleidelijk zijn om uw hond te knuffelen en aandacht te geven wanneer hij enthousiast tegen u opspringt. Maar elke keer dat u uw hond aandacht geeft wanneer hij dit doet, moedigt u dit gedrag aan. Uw hond zal leren dat hij uw aandacht krijgt door tegen u op te springen en zal blijven proberen uw gezag te ondermijnen. Uw hond optillen en op uw schoot zetten om met hem te knuffelen zal hetzelfde effect hebben, zelfs als u hem hierna weer op de grond zet.


A Yorkshire Terrier relaxing on the sofa testing its owners authority
Een Yorkshire terriër ligt op de bank te slapen en test de autoriteit van zijn baasje

Voorkomen

Negeer uw hond altijd wanneer hij tegen u opspringt en beloon hem nooit door hem enthousiast toe te spreken of door hem aandacht te geven. Anticipeer wanneer u ziet dat uw hond tegen u op wil springen en laat hem zitten voordat hij tot deze actie overgaat. Beloon hem uitgebreid zodra hij gaat zitten.


A dog lying down on the sofa testing the authority of its owner
Een hond ligt op de bank en wacht de reactie van zijn baasje af…

Uw hond zal leren dat hij uw commando om te gaan zitten moet opvolgen om uw aandacht te krijgen. Dit moet het ongewenste gedrag tegengaan maar u moet consequent zijn en hem elke keer dat hij probeert tegen u op te springen het commando “zit” geven. Uw hond zal anders leren dat het soms loont om tegen u op te springen en hij zal u dan blijven uitproberen. Breng uw hele gezin ervan op de hoogte zodat u er zeker van bent dat niemand zijn ongewenste gedrag beloont, anders is de training zinloos.Reacties

Er zijn nog geen reacties