Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe leer ik mijn hond apporteren?

Het kan erg leuk zijn om uw hond te leren apporteren en het kan een goede manier zijn om uw hond beweging te geven en hem moe te maken wanneer u een keer geen tijd heeft om met hem te wandelen. Sommige honden, zoals de golden retriever en labrador retriever zijn geboren apporteerders (‘retrieve’ betekent apporteren in het Engels) en zouden dit het liefste de hele dag door doen!


A Basset Hound retrieving a stick, he knows how to fetch
Een basset hound brengt een stok terug (wees echter voorzichtig met stokken: ze kunnen de bek van uw hond beschadigen)

Wanneer u uw hond wilt leren om te apporteren dan kunt u hiervoor het favoriete speeltje van uw hond gebruiken. U kunt verschillende speeltjes proberen om te zien op welk speeltje uw hond het beste reageert. Piepende speeltjes of speeltjes die een ander geluid maken trekken de aandacht van uw hond. Zorg ervoor dat u een speeltje kiest dat uw hond makkelijk in zijn bek kan nemen maar niet zo klein is dat hij het door kan slikken. Als u het geschikte speeltje heeft gevonden kunt u beginnen met uw hond te leren apporteren! Wanneer u uw jachthond aanleert om wild naar u toe te brengen dan kunt u het beste beginnen met een speeltje dat de geur van een dier heeft. U kunt hiervoor een speeltje met veren of vacht gebruiken.


A dog playing fetch chasing after its toy
Een hond apporteert zijn speeltje

  1. Het eerste commando dat u uw hond moet leren is het commando “los”. Moedig uw hond aan om een speeltje van u aan te nemen. Maak dan met uw hand een gebaar naar de grond en raak vervolgens de grond aan terwijl u “los” zegt. Geef uw hond wanneer hij zijn speeltje loslaat een snack en spreek hem belonend toe. Herhaal deze handeling totdat uw hond het “los” commando begrijpt.
  2. Werp vervolgens het speeltje in de buurt van uw hond en beloon hem wanneer hij het speeltje oppakt. Herhaal dit totdat uw hond begrijpt dat hij het speeltje op moet pakken.
  3. Gooi dat het speeltje verder bij uw hond vandaan zodat hij erachteraan moet. Geef hem wanneer u dit doet het commando “apport” en moedig hem aan achter het speeltje aan te gaan.
  4. Beloon uw hond uitbundig wanneer hij het speeltje oppakt en roep hem met het commando “hier” of “kom voor” bij u.
  5. Geef uw hond wanneer hij het speeltje bij u brengt het commando “los”, dat u hem eerder heeft aangeleerd. Geef uw hond een snack en beloon hem wanneer hij zijn speeltje terugbrengt en het laat vallen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties