Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw hond los laten lopen

Uw hond onaangelijnd laten rondlopen zodat hij alles kan ontdekken en alle geuren kan onderzoeken is voor uw hond maar ook voor u een mooie ervaring. Sommige puppy’s zullen ongestoord rondsnuffelen, terwijl andere honden zich gereserveerder zullen opstellen, nerveus zijn en een beetje bevestiging nodig hebben.

Uw hond aanleren om bij u te blijven wanneer hij geen riem omheeft, heeft alles te maken met oefening en beloning. Neem altijd een handvol snacks mee wanneer u met uw hond op pad bent zodat u hem altijd kunt belonen wanneer hij bij u terugkomt. Bewaar de snacks buiten het zicht van uw hond zodat hij moet werken voor zijn beloning.


Always reward your dog when he comes back to you
Beloon uw hond altijd wanneer hij bij u terugkomt

Begin aan de lijn

Uw hond zal worden afgeleid door allerlei soorten geuren en geluiden, andere honden en mensen. Zorg er daarom voor dat u de aandacht van uw hond houdt en dat hij niet afdwaalt. Begin door uw hond alle commando’s die u hem heeft aangeleerd uit te laten voeren (zit, blijf, hier). Houd terwijl u dit doet uw hond aan de lijn en zorg dat er minimale afleiding is. Uw tuin is meestal een goede plaats om van start te gaan. Het belangrijkste commando op dit moment is “blijf”. Wees consequent met dit commando en gebruik het telkens wanneer uw hond wegloopt. Wanneer uw hond op commando op zijn plaats blijft, kunt u hem het commando “hier” vlak na het “blijf” commando geven. Als uw hond wat onwillig is om bij u te komen kunt u voorzichtig aan de lijn trekken. Vergeet uw hond niet te belonen met een snack en door hem enthousiast toe te spreken, elke keer dat hij een commando op de gewenste manier uitvoert.


Begin with your dog on the lead
Houd uw hond in het begin van de oefening aan de lijn

Van de lijn

Wanneer u tevreden bent over de manier waarop uw hond aan de lijn op uw commando’s reageert, is het tijd om hem los te laten. Zoek een rustige plaats (uit de buurt van verkeer) en doorloop opnieuw de commando’s die u uw hond heeft aangeleerd. Geef uw hond het “zit” commando gevolgd door het commando “blijf” en verwijder vervolgens zijn lijn. Herinner uw hond voordat u hem laat gaan nog eens aan de commando’s, loop een klein stukje door en sta hem vervolgens toe om zijn gang te gaan.


Open your arms and use a happy voice to encourage him back
Open uw armen en nodig uw hond met een blije stem uit om bij u terug te komen

Houd regelmatig contact met uw hond door hem bij u terug te roepen en hem te belonen met snacks, positieve woorden en door hem aan te raken. Het kan zijn dat uw hond tijdens deze training een paar keer wegloopt. Ren echter nooit achter hem aan, uw hond zal dan denken dat u met hem aan het spelen bent. Waarschijnlijk zal uw hond na zijn energie-uitbarsting weer terug bij u terugkomen. Roep hem bij u en raak niet in paniek. Heb vertrouwen in uw hond maar wees autoritair, uw hond moet leren u te respecteren.


Letting a dog off the lead allows him to get more exercise
Wanneer u uw hond onaangelijnd uit kunt laten zal hij meer beweging krijgen

Beloon uw hond elke keer dat hij bij u terugkomt met positieve woorden en een snack zodat hij merkt dat het loont om naar u te luisteren.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties