Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik beter een reu of een teefje nemen?

Het kan bijzonder lastig zijn om uit al die prachtige rassen een hond te kiezen die het beste bij en uw gezin past, maar daarna volgt nog een andere, iets makkelijkere, keuze: wilt u een reu of een teef?

De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke honden kunnen heel duidelijk zijn, en het is belangrijk dat u het geslacht kiest dat het beste bij de levensstijl van uw gezin past. Zorg ervoor dat u het geslacht van uw hond niet alleen kiest vanwege beschikbaarheid, anders zou u wel eens teleurgesteld kunnen zijn.


Een mannelijke en vrouwelijke doberman liggen naast elkaar op het gras
Een mannelijke en vrouwelijke doberman liggen naast elkaar op het gras

Voors en tegens van mannetjeshonden

Over het algemeen zijn mannetjeshonden (reuen) groter en hebben ze meer assertieve training nodig. Ze worden beschouwd als meer complete gezinshonden, en als beter aan te passen aan allerlei verschillende soorten situaties. Echter, u dient een reu altijd een ruimte voor lichaamsbeweging geven waar hij niet uit kan ontsnappen, vooral wanneer er een loopse vrouwtjeshond in de omgeving is.

Goed met kinderen?
Mannetjeshonden zien kinderen over het algemeen meer als speelkameraadjes dan als hun eigen kinderen, en kunnen daarom soms ietwat onstuimig zijn. Dit varieert van ras tot ras en sommige reuen kunnen zeer liefdevol en beschermend zijn met kinderen.

Temperament
Reuen zijn meestal meer aanhankelijk en kunnen ontzettend genieten van menselijk aandacht. Ze zullen minder geneigd zijn om zich van de aandacht af te scheiden en zullen elk beetje genegenheid maar wat graag tot zich nemen.

Training
De meerderheid van de mannetjeshonden heeft de neiging om wat kinds te blijven, en ze nemen vaak wat langer de tijd om volwassen te worden. Het kan ook wat moeilijker zijn om hun aandacht te houden tijdens het trainen, maar als u uit kunt vinden waar uw hond van houdt kunt u trainen een stuk makkelijk maken. Aan de andere kant, hondenshows worden vaker gewonnen door mannetjeshonden dan door vrouwtjes, dus misschien is het zo dat als u voldoende tijd investeert in zijn training kan uw hond alle buren versteld doen staan.


Voors en tegens van vrouwtjeshonden

Vrouwtjeshonden (teven) zijn doorgaans beter te trainen en hebben minder de neiging om afgeleid te worden. Ze zijn ook beter te socialiseren met andere honden, maar wees voorzichtig als u een teef aan een reu introduceert die niet is gecastreerd. Het mannetje kan erg onstuimig zijn en onbedoeld paren is altijd een mogelijkheid. Ook kunnen zogenaamde schijnzwangerschappen zich voordoen bij teefjes. Tenslotte zal de hond twee keer per jaar loops zijn. Ze zal dan bloeden en kan het beste in een kamer gehouden worden die u makkelijk schoon kunt maken.

Goed met kinderen?
Sommige mensen zullen een vrouwtjeshond kiezen in plaats van een mannetje als ze kinderen hebben, omdat het vaak wordt gedacht dat vrouwtjes van nature meer beschermend zijn over kleine mensjes.

Temperament
Over het algemeen zijn vrouwtjeshonden iets onafhankelijker dan mannetjes en zullen doorgaans niet zo veel aandacht eisen. Ze kunnen net zoveel genieten van een dikke knuffel als de gemiddelde reu, maar zullen zichzelf weer afzonderen als ze even een wat rustiger momentje willen.

Trainen
Het wordt gezegd dat teven makkelijker te trainen zijn dan reuen omdat ze een stuk minder snel afgeleid zijn. Dit zou zeker het geval kunnen zijn, maar in hondenshows winnen mannetjes vaker dan vrouwtjes. Ook is het belangrijk er rekening mee te houden dat loopse teefjes vrijwel niet te trainen zijn.


Kan ik beter een reu of een teef nemen als ik al een mannetjeshond heb?

Dit is een vraag waar veel hondeneigenaren mee worstelen, dus we zullen proberen u ook hiermee te helpen.

Honden kunnen meestal beter opschieten met honden van het andere geslacht. Wanneer twee reuen in hetzelfde huis wonen zullen ze veelal de positie van de andere hond in de roedel betwisten, en ze zullen het moeilijk vinden om het over veel dingen eens te worden. Vaak is dit niet zo erg als bij twee vrouwtjeshonden, maar die kunnen weer moeite hebben om te beslechten wie het alfavrouwtje is.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Eva, 16 januari 2020

waarom wint een mannetjes hond vaker