Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe kiest u een andere hond?

We houden van onze hond en we zouden liegen als we zouden beweren dat we nooit hebben gedroomd van een huis vol honden en puppy’s. Maar voorlopig zijn we tevreden met onze ene hond. Als u vergelijkbare gedachten heeft gehad als wij, en u denkt erover om om een nieuwe pup of een volwassen hond in huis te nemen dan is dit hoofdstuk er één voor u. Een nieuwe hond nemen kan een geweldig idee zijn als u de tijd, geld en ruimte heeft voor meer honden, maar is het nodig?


Een zachtaardige Duitse herder met haar snoezige kleine puppy
Een zachtaardige duitse herder met haar kleine puppy

Honden zijn over het algemeen allang blij met enkel de aandacht die u en uw gezin ze geven en het is niet essentieel om een andere hond in huis te nemen om ze gezelschap te bieden. Het zou een fout zijn zomaar aan te nemen dat een andere hond simpelweg uw afwezigheid teniet kan doen. Sterker nog, hoe meer honden u heeft des te meer tijd u met ze zal moeten doorbrengen. Met u als hun leider kan het zijn dat meerdere honden het met elkaar oneens zijn over hun positie in de roedel, en in uw afwezigheid kunnen zo gevechten ontstaan.

Ook is het eigenlijk alleen een goed idee om te overwegen meer dan één hond te nemen als u al ervaring heeft met het houden van honden.


Drie magnifieke bulterriërs zitten naast elkaar
Drie magnifieke bulterriërs zitten naast elkaar

Vergelijkbare honden kunnen het beste met elkaar overweg

Het is zeer nuttig om rassen te kiezen die vergelijkbaar zijn qua temperament en behoefte voor lichaamsbeweging, en het is net zo belangrijk dat u het geslacht van elke hond zorgvuldig kiest. Honden van verschillende sekses kunnen over het algemeen beter met elkaar overweg, waar honden van dezelfde sekse meer de neiging hebben om te vechten.
Twee Berner sennenhonden spelen met elkaarr
Twee berner sennenhonden spelen met elkaar

Vooral mannetjes bij elkaar zullen elkaars positie in de roedel willen aanvechten en kunnen het lastig vinden om het over dingen eens te worden. Vrouwtjes bij elkaar zullen het moeilijk vinden de roedel-orde te bepalen en het zou kunnen dat ze voor een zeer lange tijd over die toppositie zullen vechten.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties