Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De 7 beste hondenrassen voor kinderen

De beste gezinshonden zijn hondenrassen die alle soorten gedrag tolereren. Van gillen en roepen tot rennen en springen. Als u op zoek bent naar de perfecte kindvriendelijke hond dan hoeft u niet verder te zoeken. Lees verder voor onze top 7 meest geschikte hondenrassen voor gezinnen met kinderen.


A Newfoundland chasing a frizbee
Een Newfoundlander achtervolgt een frizbee

Laat u nooit misleiden door uiterlijk. Deze vriendelijke reus is een uitstekende gezinshond met een groot hart. Newfoundlanders zijn de perfecte speelmaatjes voor kinderen. Ze lijken er altijd voor in te zijn kinderen rond te trekken in dozen, alsof ze een slede door de sneeuw trekken. En na een lange dag spelen zijn ze bovendien het perfecte warme kussen om tegen in slaap te vallen.


A chocolate Lab carrying a stick
Een chocoladebruine labrador met een stronk

Labradors zijn dankzij hun liefdevolle karakter het populairste hondenras in Nederland. Door hun loyale, vriendelijke en speelse aard staan ze bekend als de beste ‘all-round’ hond ter wereld, en dit maakt ze de perfecte hond voor gezinnen. Dus als u op zoek bent naar een hond die met uw kinderen kan spelen, dan is de labrador retriever daarvoor bij uitstek geschikt.


A Bulldog running and drooling at the same time
Een rennende (en kwijlende) buldog

Omdat buldogs er wat fel en gedrongen uitzien zal het u misschien verbazen dat dit ras juist heel zachtaardig en vriendelijk is in de omgang met kinderen. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat buldogs enorm relaxt (of lui) zijn en het heerlijk vinden om op uw schoot in slaap te vallen. Hun waakinstinct zorgt ervoor dat ze behoorlijk beschermend kunnen zijn over hun familie, hun formaat maakt ze een heel handelbaar ras.


A beautiful young Boxer lying in the Autumn leaves
Een mooie jonge boxer in de herfstbladeren

Boxer zijn erg op mensen gericht en vinden niets heerlijker dan de dag door te brengen met hun vrienden en familie, met name kinderen. Ze zijn zachtaardig, zorgzaam en vinden het heerlijk om ’s avonds te knuffelen, maar kunnen toch vrij energiek en levendig zijn wanneer ze niet genoeg beweging hebben gehad. Om te voorkomen dat ze iets te enthousiast met uw kinderen spelen is het van belang dat ze van tevoren voldoende beweging hebben gehad.


An Irish Setter with its massive tongue out
Een Ierse setter met zijn enorme tong uit zijn bek

Ierse setters zijn geweldige gezinshonden. Ze vinden het fantastisch om bij mensen in de buurt te zijn, met kinderen te spelen en ze genieten ervan om te trainen. Als u op zoek bent naar een hond met precies het juist energielevel voor uw kinderen, dan is dit de hond die u zoekt. Ze willen eindeloos spelen en zijn altijd in voor een stoeipartij. De Ierse setter is een zeer fijne hond voor een gezin.


Two young Beagles playing with a tennis ball
Twee jonge beagles spelend met een tennisbal

Beagles zijn erg slimme en vriendelijke honden en echte allemansvrienden wanneer ze van jongs af aan worden gesocialiseerd. Ze zijn eindeloos in voor spelletjes en zijn gewaagd aan zelf de meest atletische en energieke kinderen. Spoor ze dus aan hun favoriete speeltje te apporteren om ze steeds mentaal actief te houden.


A Golden Retriever with a lovely thick coat
Een golden retriever met een prachtige dikke vacht

Golden retrievers zitten boordevol energie. Het is een intelligent ras dat graag uw goedkeuring, liefde en aandacht krijgt. Neem uw kinderen mee op een speelse wandeltocht met uw golden retriever en hij zal u ’s avond in de vorm van zachte knuffels bedanken. Moedig uw kinderen aan om uw golden retriever te laten apporteren, daar zijn ze namelijk heel goed in.Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties