Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dalmatiër

Een volwassen dalmatiër met een zeer typisch vlekkenpatroon Een mooie jonge volwassen dalmatiër die rechtop staat Een lieve kleine dalmatiër puppy die comfortabel zit Een volwassen dalmatiër met een mooie dikke gevlekte vacht De karakteristieke flaporen en het gevlekte gezicht van een mooie jonge dalmatiër pup De mooie, zachte witte vacht en zwarte oren van een dalmatiër Een mooie, kleine dalmatiër pup genietend van wat rust Een close up van de ongelooflijk grote ogen van een dalmatiër Een close up van een dalmatiër zijn prachtige, zachte, gevlekte vacht Een close up van het unieke vlekkenpatroon van een volwassen dalmatiër Een gezonde, volwassen dalmatiër die buiten van wat beweging geniet Een gezonde, volwassen dalmatiër die pronkt met zijn ongelooflijke, gespierde lichaam Een gezonde, volwassen dalmatiër die pronkt met zijn prachtige bruine vlekken Een oplettende jonge dalmatiër die wacht op een commando van zijn baasje Een gehoorzame mannelijke dalmatiër die netjes zit te wachten op een commando

Geschiedenis


Het kenmerkende vachtpatroon van de Dalmatiër gaat terug tot de klassieke oudheid, al is de precieze herkomst niet bekend. In de loop van de geschiedenis is de Dalmatiër gebruikt als rattenvanger, retriever, schapenhond en circushond. Rond het midden van de negentiende eeuw vond de Dalmatiër zijn ware roeping als 'Coach dog'. De hond bleek erg geschikt om met een bepakt paard mee te draven, om het te beschermen en aanzien te geven. Hun vermogen om kilometers lang te draven was indrukwekkend maar met de opkomst van gemotoriseerde voertuigen werd hun rol overbodig. De populariteit van het ras daalde om aan het einde van de twintigste eeuw weer toe te nemen.

Gedrag


Dalmatiërs zijn grote, zeer actieve honden. Ze zijn springerig, enthousiast en kunnen eindeloos spelen. Ze hebben veel beweging nodig en ze zijn zeer moeilijk moe te krijgen, waardoor het uitstekende hardloop-maatjes zijn. Zonder de nodige beweging zullen deze honden zich gaan vervelen wat resulteert in een nerveuze en mogelijk zelfs vernielzuchtige hond. Het is van groot belang dat deze intelligente hond vanaf jonge leeftijd wordt getraind. De Dalmatiër zal gebruik maken van een eigenaar die niet strikt genoeg is en het is dan ook van belang dat u laat weten wie de baas is. Deze hond is geschikt voor gezinnen indien ze voldoende beweging krijgen. Door hun formaat kunnen ze met een slag van hun vrolijke staart met gemak een kind vloeren. Ze beschermen hun gezin en kunnen agressief zijn jegens onbekende honden. Vroege socialisatie door veel mensen en honden bij u thuis uit te nodigen kan dit voorkomen. Dalmatiërs gaan goed samen met paarden waardoor ze een goede metgezel zijn voor buitenritten. De Dalmatiër heeft een gladde vacht die vrij veel verhaart. Het is daarom aan te bevelen deze hond één- of tweemaal per week te kammen. Dit over het algemeen gezonde hondenras kan doof worden.

Karakter


Dalmatiërs hebben een speels en energiek karakter. Ze zijn dol op beweging en eindeloos spelen. Overweeg dus alleen om deze hond aan te schaffen wanneer u voldoende tijd heeft om hem genoeg beweging en uitdaging te geven.

Sommige Dalmatiërs zullen onbekenden enthousiast begroeten terwijl andere honden zich gereserveerder zullen opstellen. Dalmatiërs gaan doorgaans goed samen met andere huisdieren, zeker als ze hier op jonge leeftijd kennis mee hebben gemaakt. Dalmatiërs gaan vanwege hun taak in het verleden bijzonder goed samen met paarden.

Gezondheidsproblemen


Gezondheidsproblemen waar Dalmatiërs mee te maken kunnen krijgen zijn onder ander doofheid (puppy's moeten door fokkers worden getest op brainstem auditory evoked response), allergieën, blaasstenen en epilepsie.

Rasinformatie


 • Status: gangbaar
 • Levensverwachting: 11 - 13 jaar
 • Gewicht ca.: 13 - 32 kg
 • Hoogte: 48 - 58 cm
 • Zeldzaam: Nee
 • Vacht: Laag
 • Vachtverzorging: eens per week
 • Stad of land: beide
 • Minimale woonoppervlakte: groot huis
 • Minimale tuinoppervlakte: grote tuin
 • Rastype: gezelschapshond
 • Maat: Large
 • Energieniveau: Hoog
 • Benodigde beweging: meer dan 2 uur

Dalmatiër afbeeldingen

Doe een dutje!
Dalmatische pup
Spelen op het strand
Rechts
Blij en fit Dals!
Ilka - mijn hond van mijn leven. r.i.p.!
Mijn Dalmatische Purdy

Recente beoordelingen voor Dalmatiër


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.