Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kiezen tussen een rashond en een kruising


Elke rashond of kruising verschilt in grootte, temperament, vachttype en potentiële gezondheidsproblemen. De vraag is moet je een rashond of een kruising nemen? Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke hond het beste bij jou past.

Rashond vs. Kruising

Honden kunnen verdeeld worden in zogenoemde rashonden (zuivere rassen) en kruisingen (twee ouders die allebei van een ander ras zijn), en dan zijn er nog de bastaardhonden (ook wel ‘vuilnisbakkenras’), deze hebben een afkomst die onbekend is.

Rashonden en kruisingen komen vaak van professionele fokkers en zijn relatief duur, maar bastaardhonden kosten daarentegen een stuk minder.

Afhankelijk van wat voor jou belangrijk is, heeft elk type hond zijn of haar eigen unieke voor- en nadelen. En die gaan we in deze gids bespreken.

Rashonden

Een rashond heeft ouders die allebei van hetzelfde, zuivere ras zijn. Vanwege de voorspelbaarheid van deze rassen, weet je nog voordat de hond bij je thuis is, wat je kunt verwachten op het gebied van eigenschappen, vachttype en mogelijke gezondheidsproblemen.

Voorbeelden van rashonden zijn: Labrador retriever, Dalmatiër, Welsh corgi pembroke, Poedel, Bichon frisé, Golden retriever, Teckel, Afghaanse windhond, Siberische husky en de Engelse buldog.

Kruisingen

Kruisingen hebben ouders die allebei een zuiver ras zijn, maar niet hetzelfde ras hebben. Ze worden vaak gekruist omdat de beide ouders een ras hebben dat bepaalde eigenschappen met zich meebrengt. Vaak zijn kruisingen gezonder dan rashonden, momdat ze een diversere genenpool hebben. Populaire kruisingen zijn de Cockapoo, Puggle en de Labradoodle.

Elke hond heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid, maar het is het beste om zelf eens onderzoek te doen naar de soorten die je graag zou willen hebben, want alleen op die manier kom je achter de eigenschappen en het temperament dat bij het ras hoort. De hondengids van Omlet gaat dieper in op de voor- en nadelen van specifieke hondenrassen, zodat jij er eentje kunt vinden die het beste bij jou en je gezin past.

Omlet en jouw hond

Bij Omlet is het onze missie om producten te maken die mensen en dieren dichterbij elkaar brengen. Of je nou een rashond of een kruising hebt, Omlet heeft een groot assortiment met producten voor honden zodat er altijd iets tussen zit wat bij jouw hond past. Van hondenbenches tot heerlijke hondenmanden en hondendekens: wij ontwikkelen onze producten met veiligheid, comfort en het geluk van jouw hond voorop.

Reacties

Er zijn nog geen reacties