Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welke maat hond kan ik het beste nemen?

Het is bijna niet te geloven wanneer u een kleine chihuahua naast een grote Deense dog ziet dat deze twee honden, ondanks hun gigantische verschillen, een gemeenschappelijke voorouder delen. En toch is het waar. Hondenrassen, allemaal met dezelfde voorouder, zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Verzeker uzelf ervan dat u de juiste hond heeft voor uw binnen- of buitenruimte, of u nou een huis, flat, bungalow, of appartement heeft. Het is belangrijk te onthouden dat de meeste puppy’s binnen een jaar tot hun volle omvang zullen groeien.


Een gigantische Deense dog naast een chihuahua
Een gigantische Deense dog naast een chihuahua

Gezelschapshonden

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom u zoveel beroemdheden ziet met gezelschapshonden? Het antwoord is dat deze prachtige, minuscule honden boordevol karakter zitten. Het zijn kleine plezierbundeltjes die u altijd zullen laten glimlachen. Ze hebben de neiging nogal prikkelbare kleine hondjes te zijn met bijzonder grote persoonlijkheden, zozeer zelfs dat ze, als ze niet goed genoeg getraind zijn, erg wilskrachtig kunnen zijn richting mensen en andere honden. Ze kunnen erg gehecht raken aan één persoon, dus is het belangrijk om uw best te doen ze te socialiseren met zoveel mogelijk andere mensen en honden.


Een toypoedel met prachtige bruine vacht
Een toypoedel met prachtige bruine vacht

Gezelschapshonden zijn waarschijnlijk meer geschikt voor een kalm en rustig leven, dan voor het gestoei en getuimel waar grotere honden van genieten. De meeste kleine hondjes houden ook ontzettend van hun eigen stem, en kunnen erg luidruchtig zijn als ze niet van jongs af het bevel voor “stil” hebben geleerd. De meest populaire gezelschapshonden zijn het maltezer, de bichon frisé, de Shih tzu, de chihuahua, de mopshond, de dwergpoedel en de Yorkshire terriër.


Een lief klein Yorkshire terriër hondje
Een lief klein Yorkshire terriër hondje

Gezelschapshonden die niet verharen

Als u op zoek bent naar een hond die niet verhaart dan kunnen deze gezelschapshonden uitstekende huisdieren voor u zijn: de bichon frisé, de cairnterriër, de Chinese gekuifde naakthond, de Coton de tuléar, de draadharige foxterriër, de Havanezer, de maltezer, de toy poedel, de Shih tzu en de Yorkshire terriër.


Zijn gezelschapshonden goed met kinderen?

Gezelschapshondjes kunnen vaak goed met kinderen overweg maar kunnen af en toe een beetje onbetrouwbaar zijn. Kinderen vinden gezelschapshonden over het algemeen erg fijn omdat ze vaak kleiner zijn dan de kinderen zelf, en bovendien ladingen energie hebben. Echter, wanneer de hond een erg groot karakter heeft kan deze het kind als rivaal zien en zich willen doen gelden over het kind, of ongeprovoceerd happen. Er zijn andere rassen die minder onvoorspelbaar zijn, en die meer vergevingsgezind zijn richting kleine kinderen. U kunt bijvoorbeeld overwegen voor een grotere hond zoals een flatcoated retriever, een labrador, of een Engelse springerspaniël te gaan.


Kleine hondenrassen

Laten we eerlijk zijn, kleine honden zijn natuurlijk enorm schattig en kunnen fantastische knuffelmaatjes zijn. Neem ze mee op een spannend avontuur en u zult altijd worden beloond met een hart vol liefde. Veel van hen vinden het heerlijk zich in kleine gaatjes te wurmen, terwijl anderen ervan genieten om het huis rond te racen met een speeltje, hangend uit de hoek van hun bekkies.


Een West Highland white terriër met schitterend witte vacht
Een West Highland white terriër met schitterend witte vacht

De populairste kleine hondenrassen zijn terriërs. Ze kunnen fantastische gezinshonden zijn wanneer ze goed getraind zijn. Over het algemeen zijn terriërs erg prikkelbare honden met ondeugende karakters. De meest populaire kleine hondenrassen zijn de jackrussellterriër, de Schotse terriër, de Patterdaleterriër, de cairnterriër, de borderterriër, en de West Highland terriër.


Zijn kleine honden goed met kinderen?

Kleine honden kunnen een fantastische combinatie zijn met kinderen, maar de meeste kleine honden werden oorspronkelijk ontwikkeld voor ongediertebestrijding en kunnen nog wel eens iets te speels met hun bek zijn. Houd altijd een oogje in het zeil wanneer kinderen met kleine honden spelen, zelfs als u alle vertrouwen in de wereld heeft in uw hond. Als u uw kinderen leert hoe ze zichzelf dienen te gedragen in de buurt van uw hond is er minder kans dat er iets mis zal gaan. Leer kleine honden uiteraard ook om niet te bijten zodra u ze voor de eerste keer naar huis meeneemt. Om de gevaren in uw huis zoveel mogelijk te verminderen, kunt u hier lezen hoe uw hond te stoppen om in hun spelen te bijten.

Een fantastische kleine chihuahua met grote oren
Een fantastische kleine chihuahua met grote oren

De beste kleine hondenrassen om in de buurt van kinderen te hebben zijn, onder andere, de beagle, de Bostonterriër, de Cavalier King Charles-spaniël, de havanezer, de dwergpoedel, de dwergschnauzer, de Welsh corgi Pembroke, de mopshond, de Sheltie, en de Yorkshire terriër.


Middelgrote hondenrassen

Er is een fantastisch scala aan middelgrote honden, dus het moet mogelijk zijn om in deze groep een hond te vinden die perfect is voor u en uw gezin.


Een mooie draadharige airedaleterriër
Een mooie draadharige airedaleterriër

Middelgrote rassen zijn betaalbaar, passen bij alle leeftijden, en hebben geen ontzettende hoeveelheid specialistische zorg en aandacht nodig. Deze categorie honden van een bepaalde grootte bevat een enorme verscheidenheid aan hondenrassen, dus zult u zorgvuldig de kenmerken van elk ras door moeten lezen om het juiste ras voor uw situatie te vinden. U kunt onze hondenrassengids gebruiken om de karakteristieken van elk middelgrote ras met elkaar te vergelijken.


Een Welshe springerspaniël dartelt in de sneeuw
Een Welshe springerspaniël dartelt in de sneeuw

De meest populaire middelgrote hondenrassen zijn de Airedaleterriër, de Ierse terriër, de basenji, de Engelse cockerspaniël, de Engelse springerspaniël, de Basset hound, de Welsh corgi Cardigan, de Engelse buldog, de Franse buldog en de Staffordshire-bulterriër.


Zijn middelgrote hondenrassen goed met kinderen?

Als middelgrote honden correct getraind zijn kunnen ze fantastisch zijn met kinderen omdat ze de perfecte tussenmaat zijn; niet zo groot dat ze kinderen makkelijk omver stoten, maar niet zo groot dat ze bedreigd voelen door een al te luidruchtig kind.


Grote hondenrassen

In Nederland zijn we helemaal gek van grote hondenrassen. De labrador retriever is met enige afstand het populairste hondenras in Nederland.

Grote hondenrassen hebben doorgaans ladingen energie en hebben meestal veel lichaamsbeweging en geestelijke stimulans nodig, anders kunnen ze destructief gedrag ontwikkelen. Het zijn over het algemeen liefdevolle en trouwe rassen, wat ze erg populair maakt bij gezinnen. Maar met hun lange, zwiepende staarten kunnen ze in een klein huis ook veel schade aanrichten. En na een lange wandeling op een regenachtige dag kunnen ze flink wat modder door het huis lopen. Hun grootte kan voor kleine kinderen soms overdonderend zijn. Desondanks vormen grote honden vaak een hechte band met zowel kinderen als volwassenen.


Een fraaie zwarte Afghaanse windhond
Een fraaie zwarte Afghaanse windhond

De populairste grote hondenrassen de Afghaanse windhond, de bordercollie, de curly coated retriever, de Berner sennenhond, de bloedhond, de bullmastiff, de dalmatiër, de bordeauxdog, de Engelse setter, de Duitse herder, de golden retriever, de flatcoated retriever, de greyhound, de labrador retriever, de old english sheepdog, de rottweiler, de sint-bernard, en de Siberische husky.


Zijn grote hondenrassen goed met kinderen?

Over het algemeen zijn grote honden toleranter richting kinderen dan kleinere honden, maar veel kinderen kunnen snel geïntimideerd of bang zijn door het imponerende formaat van grote honden. Door de grote hond regelmatig met kinderen te socialiseren zult u hem de tijd geven om te wennen aan hun gedrag.


Reuze hondenrassen

Of u nou naar een gigantische Deense dog of de jumbo Newfoundlander kijkt, kunt u onmogelijk niet onder de indruk zijn van hun enorme omvang. Maar laat u niet voor de gek houden door hun formaat. Reuze honden hebben ook hun behoefte aan knuffels.


Een magistrale reusachtige Ierse wolfshond
Een magistrale reusachtige Ierse wolfshond

Deze honden zijn vaak vrij gereserveerd, en hebben verrassend weinig lichaamsbeweging nodig. Echter, ze hebben de neiging bijzonder duur te zijn in onderhoud en hebben van alle formaten honden de kortste levensduur. Als u overweegt om een reuze hondenras in huis te nemen zult u iets meer ruimte in huis nodig hebben dan voor andere honden. Ook is het belangrijk puppies van reuzerassen niet te veel en te lang te trainen, anders kunnen hun nog steeds ontwikkelende botten vervormd raken.

De meest populaire reuze hondenrassen zijn de Anatolische herder, de barzoi, de Pyrenese berghond, de Deense dog, de Ierse wolfshond, de Newfoundlander, de deerhound, en de Tibetaanse mastiff.


Zijn reuze honden goed met kinderen?

Laat u niet misleiden door het formaat van deze gigantische beesten. Dit zijn ongelooflijk zachtaardige dieren met een groot hart voor kinderen. U zult zich weinig zorgen hoeven maken over of u een reuzeras moet aanleren hoe ze zich rond kinderen moeten gedragen, maar u zult uw kinderen misschien wel moeten leren niet bang voor ze te zijn.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties