Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Schoothonden

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom zo veel beroemdheden een kleine schoothond hebben? Dit is omdat deze miniatuurhondjes boordenvol karakter zitten en voor veel vermaak zorgen. Hun grote karakter houdt echter ook in dat ze goed getraind moeten worden om te voorkomen dat ze te bazig worden tegen mensen en andere honden. Ze kunnen zich erg sterk gaan hechten aan met name één persoon en het is daarom belangrijk ze goed te socialiseren en met zoveel mogelijk mensen en andere honden kennis te laten maken.


A Toy Poodle with a lovely brown curly coat
Een toy poedel met een mooie bruine krulvacht

Kleine honden voelen zich waarschijnlijk beter als ze een rustig leven kunnen leiden, terwijl een grotere hond houdt van wat meer levendigheid. Kleine hondjes zijn vaak dol op hun eigen stemgeluid dat zijn te allen tijden zullen willen laten horen als ze het commando 'stil' niet van jongs af aan hebben aangeleerd. De populairste schoothond rassen zijn onder andere de maltezer, de bichon frisé, de shih tzu, de chihuahua, de mopshond, de dwergpoedel en de yorkshire terriër.


A lovely little Yorkshire Terrier Toy Dog
Een schattige yorkshire terriër

Schoothonden die niet verharen

Als u op zoek bent naar een hond die niet verhaart, dan zijn deze kleine rassen misschien wel het geschikte huisdier voor u: de bichon frisé, de cairnterriër, the chinese gekuifde kuifhond, the coton de tuléar, de draaiharige foxterriër, de havanezer, de maltezer, de dwergpoedel, de shih tzu en de yorkshire terriër.


Kunnen schoothonden goed omgaan met kinderen?

Kleine honden kunnen goed samengaan met kinderen, al kunnen ze soms wat onvoorspelbaar zijn. Kinderen vinden schoothonden vaak leuk omdat ze kleiner zijn dat het kind en boordevol energie zitten. Door de sterke persoonlijkheid van een kleine hond kan het gebeuren dat een hond een kind als een rivaal ziet, en zal proberen te laten zien wie de baas is als hij wordt uitgedaagd. Er zijn rassen die wat minder onvoorspelbaar en wat meer vergevingsgezind zijn tegen kleine kinderen. U kunt bijvoorbeeld een grotere hond overwegen zoals een retriever, labrador or spaniël.


Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties