Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Voor- en nadelen van een oudere hond

Het is een fantastisch gevoel om een hond te adopteren in de wetenschap dat u het dier een beter leven geeft. Eenmaal thuis kunt u hem alle liefde geven die hij heeft gemist, en al snel zal uw hond zielsveel van u houden.


A beautiful old dog chilling on the beach
Een oudere hond genietend op het strand

Oudere honden (meestal asielhonden) kunnen een goede keuze zijn voor wat oudere eigenaren omdat ze rustiger zijn dan jonge honden. Maar ze kunnen zich ook helemaal thuisvoelen binnen een gezin met kinderen, al is het wel een goed idee om uw kinderen en de hond kennis te laten maken voordat u de hond koopt om er zeker van te zijn dat het dier goed met kinderen kan omgaan. Ouder honden vragen vaak minder tijd een geduld dan jongere honden. Het kan soms wel wat langer duren voordat ze hun plek hebben gevonden, zeker als het dier door zijn vorige eigenaar niet goed is behandeld.


An adult Stafordshire Bull Terrier stood with her puppy
Een volwassen stafordshire bulterriër met haar puppy

Kan een oudere hond worden getraind?

Ja, het is een mythe dat oudere honden geen nieuwe dingen kunnen leren. Oudere honden zijn hier zeker toe in staat en misschien zelfs welwillender dan een jonge hond. Als u problemen ondervindt met het zindelijk maken van een hond, ga dan eerst na of dit misschien wordt veroorzaakt door een medisch probleem. Misschien komt het door een verandering in zijn voeding, dus houd er rekening mee dat u uw hond vaker zult moeten uitlaten. Voor meer informatie over het trainen van uw hond, klik hier.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties