Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Voor- en nadelen van een oudere hond

Met jarenlange training en ervaring achter de rug, kan een volwassen hond het perfecte huisdier zijn voor veel gezinnen. Toch blijven puppy’s een populaire keuze voor nieuwe huisdiereigenaren. Het is lastig om te beslissen welke leeftijd jouw nieuwe hond moet hebben, dus lees door om het antwoord te ontdekken op de vraag of je een oudere hond moet nemen .


Waarom een oudere hond adopteren?

Het voelt goed

Het geeft een geweldig gevoel als je een asielhond adopteert en weet dat je een enorm verschil maakt in de kwaliteit van zijn of haar leven. En met jouw donatie redt je misschien zelfs het leven van een ander dier in het asiel.

Gezinsvriendelijke honden

Het adopteren van een volwassen hond is ook een goede keuze voor het gezin. Veel asielhonden zijn al getraind, gesocialiseerd en ze komen misschien zelfs uit een gezin met kinderen. Overleg wel met het asiel welke honden geschikt zijn en laat iedereen uit het gezin kennismaken met jullie potentiële, nieuwe gezinslid voordat je hem of haar in huis neemt. Net als met puppy’s, is het verstandig om je kinderen te leren om te gaan met honden, zodat de grenzen voor beide partijen kunnen worden gesteld. Kijk eens in de Omlet Gids voor honden en kinderen om meer informatie in te winnen.

Oudere honden en oudere mensen

Het adopteren van een hond komt inherent met de optie om een oudere hond te kiezen. Laat je niet afschrikken door die grijze snuit: er zitten een heleboel voordelen aan het verwelkomen van een oudere hond. Allereerst zijn oudere honden een goede keuze voor oudere mensen. Hun rustige, volgzame karakter zorgt ervoor dat een oudere hond minder hoeft te wandelen dan een jongere hond en ze vinden het vaak leuker om op de bank of op het Omlet Bolsterbed te knuffelen!

Minder kosten

Het hebben van een hond is niet gratis, maar het adopteren van een oudere hond kan je wel geld schelen. Hoewel er voor asielhonden vaak een bijdrage wordt gevraagd om, onder andere, de noodzakelijke dierenartskosten te vergoeden, zijn rashond puppy's en zelfs kruisingen vaak meer dan duizend euro. En dan rekenen we de terugkerende kosten van nieuwe mandjes die puppy’s keer op keer kapot bijten helemaal niet mee. De Topology hondenmand is ontwikkeld om een leven lang mee te gaan. Dus of je nu een oudere hond, of een puppy met piranha tanden kiest: de kosten voor deze mand hoef je maar één keer te maken.

Kleven er nadelen aan het adopteren van een oudere hond?

Extra behoeften

De wat mindere kanten van de adoptie van een oudere hond, hebben vooral te maken met de achtergrond van de hond. Hoewel niet elke hond in het asiel een vervelend verleden heeft, zitten er ook veel honden die wantrouwend naar mensen of honden zijn door gebrek aan socialisatie, of door negatieve ervaringen. Gelukkig kun je er met goede training voor zorgen dat jouw nieuwe viervoeter zijn vertrouwen bij de nieuwe eigenaar hervindt en onvoorwaardelijke liefde geeft.

Problemen met zindelijkheid

Als het neerkomt op zindelijkheid, dan zijn de meeste oudere honden goed getraind. Maar als ze dat niet zijn, dan kan het wat meer doorzettingsvermogen en geduld vragen dan bij een puppy. De sleutel tot succes is genoeg aanmoediging als de hond zijn behoefte doet wanneer jij wil. In onze gids over zindelijkheidstraining, kun je onze tips vinden om dit proces goed te laten verlopen.

Oude hond, nieuwe trucjes?

Ja, het is een mythe dat je oude honden geen nieuwe trucjes kunt aanleren! Oudere honden zijn prima in staat om te leren, ze leren bovendien snel en misschien nog wel liever dan andere honden - vooral als ze al wat trucjes paraat hebben. En een trainingssessie is de perfecte manier om de hond mentaal te stimuleren.

Omlet en jouw volwassen hond

Of je nu de keuze maakt voor een volwassen hond of een pup, bij Omlet geloven we dat de connectie tussen mens en huisdier het enige is wat telt. Daarom ontwikkelen we producten die onze harige vriendjes en hun eigenaar ondersteunen. Van onze makkelijk te reinigen Topology manden en Bolsterbedden met traagschuimmatras, tot benches die dienen als meubelstuk: wij streven ernaar om alles te maken waardoor jij en de hond een wonderbaarlijke connectie krijgen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties