Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een asbakkenras als hond

De benaming 'asbakkenras' klinkt te negatief om deze prachtige en diverse groep honden te beschrijven. Een asbakkenras kan de perfecte keuze zijn voor elk gezin. Het enige wat belangrijk is om te weten is hoe het karakter ongeveer zal zijn.


A mongrel dog
Een asbakkenras

Een asbakkenras is een hond van een onbepaald ras. Ze zijn het resultaat van generaties kruisingen tussen verschillende hondenrassen waardoor hun precieze achtergrond onbekend is. Asbakkenrassen zijn genetisch veel meer divers omdat ze niet zijn gefokt met het oog op bepaalde eigenschappen. Traditioneel mogen asbakkenrassen niet deelnemen aan shows. Recentelijk is er op hondenshows echter soms ook een categorie voor deze honden.


Voordelen van een asbakkenras


De onvoorspelbaarheid met betrekking tot het uiterlijk van uw hond betekent dat u een unieke hond heeft. Bovendien is er niet een hoog prijskaartje verbonden aan asbakkenrassen, zoals dat wel het geval is bij rashonden.


A mongrel dog running on the beach
Een asbakkenras rent rond op het strand

Een asbakkenras is veel minder gevoelig voor erfelijke ziekten dan de gemiddelde rashond. Hierdoor zult u waarschijnlijk minder geld kwijt zijn aan de dierenarts. Ook leven deze honden vaak langer dan rashonden, zodat u langer van uw geliefde hond kunt genieten.


Nadelen van een asbakkenras


Omdat de herkomst van een asbakkenras niet bekend is, is het ook niet mogelijk om het karakter te voorspellen. Als u kinderen heeft is het daarom misschien verstandiger om voor een rashond te kiezen zodat u weet of uw hond met kinderen kan omgaan.


Two mongrel dogs with temperaments that are difficult to predict
Het karakter van een asbakkenras is niet goed te voorspellen

Het formaat en uiterlijk van een asbakkenras is ook niet te voorspellen. Als u dus niet de ruimte heeft voor een grote hond is het misschien geen goed idee om een asbakkenras te kiezen. Toch is er een manier om een idee te krijgen hoe groot een asbakkenras puppy uiteindelijk zal worden. Hoe groter de poten van een pup zijn in verhouding tot zijn lichaam, des te groter uw hond zal worden. Tegen de leeftijd van vier maanden is een hond ongeveer 2/3 van zijn uiteindelijke, volwassen formaat.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties