Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een tweede hond in huis?

Honden vinden niets fijner dan aandacht en genegenheid, of het nu van u (hun eigenaar) of hondenvriendjes komt. Ze kunnen volledig content zijn met alleen de aandacht die hun baasje en hun familie kunnen bieden, wat betekent dat een tweede hond aanschaffen absoluut niet essentieel is. Echter, mocht u overwegen een tweede hond in huis te nemen om uw eerste pup wat extra gezelschap te geven, lees dan verder om erachter te komen hoe een geschikte nieuwe hond te kiezen.


Twee Australische Herders delen een stokop het strand
Twee australische herders delen een stok kop het strand

Honden met vergelijkbare energieniveaus

Het aanschaffen van een nieuwe hond kan een uitstekende manier zijn om uw huidige hond wat viervoetig gezelschap te bieden, en een nieuw speelkameraadje kan een wat luie hond zelfs een boost energie geven. Maar als de nieuwe hond beduidend ouder of jonger is dan uw huidige hond kan het goed zijn dat hun spel en energie op verschillende niveaus liggen. Dit kan erin resulteren dat de oudere hond geïrriteerd raakt of dat de jongere hond de oudere teveel begint te overheersen. U zult extra tijd moeten besteden om een jongere hond uit te putten zodat ze zich fatsoenlijk gedragen richting de oudere hond. Als u dit kunt doen, zal de oudere hond geleidelijk aan de jongere hond beginnen te accepteren, en kan zelf een soort ouderrol op zich nemen.
Twee golden retriever puppies spelen in de tuin
Twee golden retriever puppies spelen in de tuin

Verlatingsangst: is het een goed idee om er een hond bij te nemen?

Verlatingsangst is wanneer een hond gestresst raakt door te vaak en te lang alleen gelaten te worden. Het wordt vaak aangenomen dat door simpelweg een andere hond te adopteren in één klap alle problemen met de verlatingsangst van de eerste hond verholpen kunnen worden, maar jammer genoeg is dit niet altijd het geval. Wanneer u een tweede hond in huis neemt is het van groot belang een aantal variabelen in acht te nemen, inclusief sekse, temperament, energie, en grootte. Neem de tijd om deze variabelen goed te kunnen overwegen wanneer u een nieuwe hond aan wilt schaffen. Anders kan het zijn dat uw twee honden niet met elkaar overweg kunnen, en daar worden u, noch uw hond met verlatingsangst gelukkig van. Uw dierenarts zal rassen kunnen voorstellen waarbij de kans het grootst is dat ze qua sterktes en zwaktes goed met uw huidige hond door één deur kunnen.

Voor meer informatie omtrent hoe het beste een tweede hond te kiezen kunt deze link volgen.


Twee honden trekken om het sterkst aan een speeltje
Twee honden trekken om het sterkst aan een speeltje

U kunt natuurlijk ook onze hondenrassen-gids bekijken om een shortlist te maken van rassen die het beste bij de vereisten van uw huidige hond passen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties