Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De hond overdag vermaken

Het is lastig om je hond alleen thuis te laten, vooral als hij zich een langere tijd moet vermaken. Als je de hond niet mee mag nemen naar je werk, dan zijn er andere dingen die je kunt doen. Dit zijn de tips van Omlet om jouw hond overdag vrolijk, gelukkig, gezond te houden én te vermaken .


4 manieren waarop je de hond kunt vermaken als je weg bent

1. Schuif aan voor de lunch

Als het mogelijk is om thuis te lunchen, dan is dat natuurlijk ideaal! Je hond kijkt uit naar je terugkomst en het brengt hem ook een stukje structuur. Je kunt met hem spelen, hem even uitlaten en laten rekken, strekken en rondrennen.

2. Hondenuitlaatservice

Als je iemand hebt die de hond een uurtje middenop de dag mee op sleeptouw kan nemen, dan vult dat het gat in zijn dag én hij kan met zijn gezelschap een fijne wandeling maken. Heeft de uitlaatservice ook een andere hond bij zich? Dan kan hij een nieuwe vriend maken!

Er zijn misschien ook vrienden of familieleden die de rol van uitlater kunnen vervullen, maar als je het kunt betalen is een professionele hondenuitlater de redder die je nodig hebt! Check op de socials, bij de dierenarts, of ouderwets in de supermarkt of er iemand in de buurt is die deze diensten aanbiedt.

3. Een plekje bij het raam

Voordat je naar je werk gaat, moet je ervoor zorgen dat de hond toegang heeft tot een of meerdere ramen. Op die manier kan hij naar de mensen buiten kijken. Hierdoor gaat de tijd een beetje sneller en kan hij zich vermaken.

Maak een fijne plek met zijn favoriete hondendeken of een comfortabele mand om hem aan te moedigen daar te gaan liggen. Hoe comfortabeler het mandje, hoe aantrekkelijker het wordt om ook nog even te rusten.

4. Laat speeltjes achter om de geest te stimuleren

Er zijn veel honden die een lange tijd bezig kunnen zijn met hun speeltjes, vooral als het een speeltje is waarop ze kunnen kauwen. Een speeltje waar een kleine traktatie in verstopt zit zal de geest nog meer stimuleren. Er zijn veel hondenspeeltjes die perfect zijn voor mentale en fysieke stimulatie.

De Kong is zo’n kauwspeeltje dat al tientallen jaren populair is. Het geheim zit hem in de ongelijke vorm en het onvoorspelbare gestuiter als de hond hem laat vallen. Dit zorgt voor eindeloos veel vermaak.

Het enige nadeel is dat een hond die gewend raakt aan kauwen, ook op andere dingen kan gaan kauwen, zoals schoenen of sokken uit de wasmand. Zorg er dus voor dat je de speeltjes van je hond regelmatig afwisselt, zodat ze elke keer wat nieuws hebben om mee te spelen. Dit houdt het interessant en voorkomt dat hij gaat kauwen aan voorwerpen die gevaarlijk voor hem kunnen zijn.

Actieve honden zijn blije honden

Stimulatie is essentieel voor het welbevinden van de hond, vooral als je er zelf niet bent. Toegang tot hondenspeelgoed en andere leuke afleiding zal destructief gedrag verminderen en kan zelfs helpen om verlatingsangst tegen te gaan wanneer je weg bent.

Omlet en jouw hond

Bij Omlet is het onze missie om producten te maken die comfortabel zijn, ondersteuning bieden en vermaak geven aan jouw hond. Van designer-hondenmanden tot een breed assortiment met essentiële producten voor honden: wij ontwikkelen producten waarin het comfort, veiligheid en geluk van jouw hond voorop staan.

Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties