Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik een hond nemen als ik de hele dag werk?

Honden zijn sociale dieren en als ze te lang alleen worden gelaten, kunnen ze zich gaan vervelen of gestrest raken. Toch zijn er veel mensen die fulltime werken en daarnaast een hond hebben. Je kunt daardoor nieuwsgierig raken, want hoe balanceren ze deze twee dingen? Het is mogelijk om een hondeneigenaar te worden en daar volledig van te genieten, maar dan moet je wel de juiste aanpassingen doen. Dus, hoe kun je een hond nemen als je de hele dag werkt?

Hoe kun je een hond nemen als je de hele dag werkt?

De hond meenemen naar het werk

Een manier om fulltime werk en een hond te combineren, is door hem gewoon mee te nemen naar je werk! Dat is - uiteraard - niet altijd mogelijk, afhankelijk van het werk dat je doet én of jouw werkplek hondvriendelijk is. Als je denkt dat het mogelijk is, praat dan met je baas om te kijken hoe dit geregeld kan worden. Vergeet daarbij ook niet dat iedereen op de werkplek het goed moet vinden, dus spreek ook met je collega’s over jouw plan.

Mocht je de baas en collega’s nou hebben overgehaald, dan moet je de kantoor essentials voor jouw hond niet vergeten. Hun hondenbench zal zorgen voor een knusse plek waar de hond zich kan terugtrekken als het hem een beetje te veel wordt in zijn nieuwe omgeving. Ook een superzachte hondendeken en wat snacks moeten bovenaan je lijstje staan. Lees ons neem je hond mee naar het werk blog voor meer advies.

Ga naar huis tijdens de lunchpauze

Als je dichtbij je werkplek woont, dan kun je het een prioriteit maken om tijdens de lunchpauze wat extra tijd met de hond door te brengen. Het is ideaal als je een wandeling maakt met de hond tijdens je pauze, maar als je daar te weinig tijd voor hebt, dan is het leuk om samen te spelen en ze gauw even een plasje te laten doen. Hierdoor kunnen ze wat energie kwijt en jij kunt ondertussen genieten van de lunch met je beste vriend.

Hondenoppas

Hondenoppassers en uitlaatservices zijn meestal wel beschikbaar, maar ook prijzig. Als je vrienden of familieleden in de buurt hebt, dan kan dit een oplossing zijn die wat minder geld kost. Maar vergeet niet dat de hond jouw verantwoordelijkheid is. Als je veel werkt, vraag je dan ook af of je wel tijd hebt om een band met de hond op te bouwen, vooral als jullie allebei amper thuis zijn.

Honden die wat minder aandacht vragen

Honden zijn een lange termijn verplichting en dit vraagt om een eigenaar die zijn behoeften volledig kan vervullen, ongeacht het ras. Dat gezegd: bepaalde hondenrassen zijn wat meer geneigd om verlatingsangst te ontwikkelen dan andere. Dat betekent dat ze het heel moeilijk kunnen hebben als je weg bent, zelfs als dat maar heel kort is.

Hondenrassen zoals de Bordercollie, Duitse herder en Vizsla kunnen verlatingsangst ontwikkelen. Doe daarom onderzoek naar rassen die wat onafhankelijker zijn, zoals de Chowchow en Basset hound, als je weet dat de hond soms een langere periode alleen zal zijn.

Honden kunnen ook makkelijker zijn als het gaat om de beweging die ze nodig hebben. Wat meer relaxte rassen zijn minder geneigd om het huis te slopen wanneer ze alleen zijn. Honden met veel energie, zoals de Siberische husky en Australische herder, kunnen echter veel last ondervinden als ze een lang deel van de dag alleen zijn.

Alternatieven voor hondenbezit

Een hond laten passen in een drukke levensstijl is zeker mogelijk, maar dat vergt wel wat compromis. Als je dat niet wil, of de mogelijkheid niet hebt, dan is het beter om een alternatief te verzinnen. Hoewel een hond je beste vriend is (en daar gaat niets boven!), zijn er nog steeds manieren om te genieten van wat gezelschap van een viervoeter:

Dog sitting

Heb je een vriend of familielid die een oppas nodig heeft als ze weg zijn? Dog sitting is leuk en zo kun je rondom je favoriete dier zijn, zonder lange termijn commitment. Als je zelf geen hondeneigenaren kent, dan kun je verschillende websites vinden waar je je kunt aanmelden als dog sitter in jouw buurt.

Vrijwilligerswerk in het asiel

Het dierenasiel is meestal blij met nieuwe vrijwilligers. De honden en werknemers kunnen wel wat extra handen gebruiken, en jij kunt ondertussen spelen met je nieuwe harige vrienden. Vergeet ook niet te kijken of het asiel donaties nodig heeft: veel dierenasiels stellen hondendekens en hondenmanden op prijs voor de dieren in nood.

En een ander dier?

Alle dieren brengen verantwoordelijkheid met zich mee, maar sommige hebben wat minder routine nodig dan honden. Kippen zijn bijvoorbeeld heel geschikt om te houden als je de hele dag weg bent. Net als elk dier hebben ze mentale en fysieke stimulatie nodig, maar ze kunnen een dag of twee alleen gelaten worden wanneer dat niet anders kan. Nieuwsgierig geworden over kippen houden? Lees ons blog over beginnen met kippen houden voor meer informatie.

Omlet en jouw hond

Bij Omlet begrijpen we dieren en mensen. We begrijpen dat het zijn van een hondeneigenaar ontzettend veel plezier met zich meebrengt, maar dat je ook een drukke levensstijl hebt. Een hond bezitten terwijl je werkt kan tot de mogelijkheden behoren als je een beetje hulp van familie, vrienden en dog sitters krijgt en onze toonaangevende producten voor honden, zoals hondenmanden, hondenbenches en dekens voor honden gebruikt. Je zal dan snel een hechte band opbouwen met jouw viervoeter.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties