Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kan ik een hond nemen als ik de hele dag werk?

Honden zijn van nature roedeldieren, en als u maar één hond heeft moet u niet onderschatten hoeveel aandacht uw viervoeter nodig heeft. Het zijn sociale dieren die niets liever willen dan elke minuut van de dag aan uw zijde doorbrengen. Als u een negen tot vijf baan heeft, kunnen ochtenden, avonden en weekenden de perfecte tijd zijn om te spelen, hechten en om uw hond te trainen, dus trakteer hem eens op een spannend avontuurtje, of een zwemles.


Een Berner Sennenhond geniet van een enerverende wandeling
Een Berner Sennenhond geniet van een enerverende wandeling

Voldoen aan de basisbehoeften van uw hond

Honden hebben dagelijkse basisbehoeften zoals voeding, verzorging, en training. U moet ervoor zorgen dat uw hond naar buiten kan om naar de wc te gaan en de lichaamsbeweging te krijgen die ze nodig heeft, dus om uw hond 8 uur lang in huis te laten is simpelweg niet acceptabel. Dit betekent niet dat u geen hond kunt hebben als u fulltime werkt, maar u moet ervoor zorgen dat aan haar vereisten kan worden voldaan zodat uw hond zowel fysiek als mentaal gezond kan zijn.


Een zwarte Labrador heerlijk aan het zwemmen
Een zwarte Labrador heerlijk aan het zwemmen

Kortom, tenzij u een workaholic bent, twee banen heeft, of het merendeel van de tijd het land uit bent, zou u een manier moeten kunnen vinden om goed voor uw hond te kunnen zorgen.

Hier zijn een paar manieren waarop u uw hond kunt helpen in uw afwezigheid gelukkig en gezond te blijven.


1 - Uw hond meenemen naar het werk

Als u het geluk heeft op een hondvriendelijke werkplek terecht te zijn gekomen, kan het veel fantastische voordelen hebben om uw maatje mee te nemen naar het werk. Behalve dat uw hond zich geliefd en vrolijk zal voelen, hebben verschillende onderzoeken aangetoont dat een kantoorhond kan zorgen voor een stijging in productiviteit en een morele opkikker door het hele kantoor. Een hond zal u bovendien een goed excuus geven om even uw bureau te kunnen verlaten en een pauze in te lassen.

Een hondenbench maakt het mogelijk een hond mee naar uw werk te nemen

Om uw hond te helpen in de werkomgeving te passen, zijn hier een paar doggy do’s en don’ts:

  • Wees er eerst zeker van dat geen van uw collega’s allergisch zijn voor honden. Hoe lief en schattig uw hond ook is, uw collega’s zullen het niet waarderen de hele dag door te niezen.
  • Als u gênante ongelukjes wilt voorkomen, zal uw hond zindelijk en goed gesocialiseerd moeten zijn voordat u überhaupt overweegt om haar naar het werk mee te nemen
  • Zorg ervoor dat uw hond al zijn vaccinaties heeft gehad.
  • Zet een bedje neer voor uw hond om hem zijn eigen plekje in uw kantoor te geven. Veel hondeneigenaren kiezen op kantoor voor een bench, met een zacht kussen erin. Dit is ook een veilige plek voor uw hond, waar hij kan slapen en tot rust kan komen. Omlet heeft verschillende hondenbenches ontworpen - die mooi in huis staan of mee op reis kunnen worden genomen. Neemt u uw hond mee naar uw werd, dan is de Fido Classic ideaal. Als uw hond getraind is om een bench te gebruiken kunt u overwegen een tweede hondenbench voor uw hond te kopen, en als u nog niet ben begonnen met bench-trainen is dit de perfecte gelegenheid om te beginnen. Om uit te vinden hoe uw hond het beste te bench trainen, kunt u op deze link klikken.
  • De meeste bedrijven zullen vereisen dat er te allen tijde iemand is die een oogje op uw hond kan houden, en dat uw hond niet in haar eentje door het kantoor mag dolen--zorg er dus voor dat uw hond voldoende beweging heeft gehad voordat u haar het kantoor binnen brengt.
  • U zult misschien speeltjes mee willen nemen om uw hond bezig te houden zodat hij niet verveeld raakt.
  • Zorg ervoor dat er altijd voldoende vers water beschikbaar is.

2 - Laat uw hond uit voordat u naar uw werk gaat

U én uw hond kunnen de dag perfect beginnen door lekker naar buiten te gaan voor wat beweging. Het hoeft geen marathon te zijn, maar een kort, levendig wandelingetje en een paar sprintjes achter een paar ballen aan, zullen de volgende twee voordelen hebben:

  • Het zal helpen om uw hond wat slaperiger te maken, zodat hij hopelijk een dutje zal willen doen wanneer u naar uw werk gaat. Dit zal helpen verveling tegen te gaan. Het fysiek uitputten van uw hond zal ook helpen om haar emoties iets meer te balanceren, wat zeer effectief kan zijn om depressie, stress en angst te verlichten.
  • Het zal helpen een hechte band te scheppen tussen u en uw hond die ervoor zal zorgen dat uw hond gestimuleerd en gelukkig blijft. Uw hond zal u willen behagen en voor uw aandacht willen werken. Dus prop zoveel trainen, leren, en spelen in uw ochtendschema als u maar kan.

Een fitte en gezonde bordercollie springt naar een frisbee.
Een fitte en gezonde bordercollie springt naar een frisbee

3 - Even langs huis tijdens de lunch

Als u in de buurt van uw huis woont dan is het altijd het beste als u even thuis aan kunt wippen om wat tijd met uw hond door te brengen. Laat uw hond uit, speel met hem en geef hem genoeg beweging. Als u uw hond kunt uitputten tijdens de lunchpauze zal hij minder rusteloos zijn als u weer vertrekt.
Een Cavalier King Charles-spaniël rust even uit op de sofa
Een cavalier king charles-spaniël rust even uit op de sofa

4 - Investeer in een hondenuitlaatservice

Het inhuren van een hondenuitlaatservice is een uitstekende manier om uw hond te laten zien dat u van haar houdt. Het geeft uw hond de kans om lekker rond te rennen en nieuwe hondenvriendjes te maken.

Het enige nadeel is dat hondenuitlaatservices vrij duur kunnen zijn, dus als u een vriend of familielid heeft met honden is het het zeker waard te vragen of ze overdag uw viervoeter kunnen uitlaten.


Een groep tekkels wordt uitgelaten door een hondenuitlaatservice
Een groep tekkels wordt uitgelaten door een hondenuitlaatservice

5 - Laat speeltjes achter bij uw hond om hem metaal uit te dagen

Honden zijn gek op speeltjes, vooral speeltjes die hun probleemoplossend vermogen stimuleren. Lekkernijtjes verstopt in speeltjes zullen hun hersens bezighouden. En aangezien verveling net zo funest kan zijn voor de verlatingsangst als voor uw meubilair, is het aan goed idee om uw hond vermaakt te houden met een interactief speeltje.

Een Jack Russell speelt met z’n Kong speeltje op het gras
Een jack russell speelt met z’n Kong speeltje op het gras

Speeltjes zoals de Kong kunnen honden voor uren bezig houden omdat ze moeten werken voor hun beloning, maar het is belangrijk dat u niet te veel op deze speeltjes vertrouwt als u wilt voorkomen dat uw hond ergens anders op begint te kauwen (zoals uw favoriete slippers). Omlet heeft een uitgebreid assortiment interactief speelgoed om uw hond gestimuleerd te houden tijdens uw afwezigheid. U kunt de speeltjes hier vinden.


Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties