Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe lang hoort u uw puppy benchtraining te geven?

Het is fijn om te zien dat uw hond het heerlijk vindt om na een lange dag in zijn bench te gaan liggen. Hondenbenches zijn erg handig wanneer u een hond heeft. Het geeft uw hond een plek die aan hem alleen toebehoort en het maakt deel uit van een belangrijk proces. Veel mensen zijn van mening dat benchtraining gedurende het hele leven van een hond moet plaatsvinden, omdat het de ontwikkeling van bepaald ongewenste eigenschappen helpt te voorkomen. Zolang dit gedrag zich voordoet moet de benchtraining worden voortgezet.


Een bench biedt uw hond een veilig “hol”. Het geeft uw hond een aangename en rustige plaats waar hij ’s nachts kan slapen, en het is een plek waar hij naar toe kan gaan wanneer hij bang is voor onweer of vuurwerk. Ook weet u in het geval van nood waar uw hond zich precies bevindt. Omlet heeft twee soorten benches - de Fido Classic en de Fido Studio. De Fido Classic is een draagbare bench die u zowel thuis als in de auto kunt gebruiken, de Fido Studio is een stijlvol alternatief voor de klassieke hondenbench.


Een bench is een handig hulpmiddel voor het trainen van uw hond, en het geeft hem een plaats die van hem alleen is

Verlatingsangst

Elke hond kan verlatingsangst ontwikkelen wanneer u stopt met het trainen van uw hond. Benchtraining kan helpen het risico te verkleinen dat uw hond gestrest raakt wanneer hij alleen wordt gelaten. De grootste kans dat uw hond verlatingsangst ontwikkelt is wanneer hij alleen wordt gelaten terwijl hij niets te doen heeft.


Om dit te voorkomen kunt u het volgende doen:

  • Hem een maatje geven door meer dan één huisdier te hebben

  • Hem voldoende speeltjes geven

  • Hem voldoende beweging geven voordat u hem alleen laat. Zo zal hij vermoeid zijn wanneer u moet vertrekken.

Ook moet u er zeker van zijn dat uw hond zich volledig op zijn gemak voelt in zijn bench wanneer u hem hierin opsluit en alleen laat. Als u ziet dat uw hond angstig is, volg dan de stappen beschreven in het hoofdstuk "Hoe geef ik benchtraining aan een oudere, volwassen of hond uit het asiel?".


Uw hond meer vrijheid geven

Veel mensen stoppen met het benchtrainen van hun hond als hij helemaal zindelijk is. Wanneer u uw hond heeft geleerd om buiten zijn behoefte te doen, hij niet meer op dingen bijt, niet meer blaft en geen eten steelt, dan kunt u ervoor kiezen om te stoppen met de benchtraining. Onthoud wel dat negatief gedrag terug kan komen wanneer een hond niet constant gecorrigeerd wordt.


Ook als u denkt dat u de bench niet meer nodig heeft kan het handig zijn om deze te bewaren. Het is voor uw hond niet alleen zijn ‘huis in huis’ omdat het hem een eigen plekje geeft, maar het is ook handig om een bench te hebben voor wanneer uw hond in oude, slechte, gewoontes hervalt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties