Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw hond benchtraining geven

Een bench is een bijzonder effectieve methode om uw hond te trainen. Het geeft uw hond een eigen plek in uw huis. Ook is het een heel handig hulpmiddel voor het zindelijk maken van uw hond (een hond vervuilt bijna nooit zijn eigen nest) of wanneer u in een situatie zit waarin u wilt dat uw hond stil en rustig is, bijvoorbeeld wanneer u aan het autorijden bent.


Wanneer u uw hond benchtraining wilt geven, bekijkt u dan het assortiment benches op onze website. Zo hebben we een auto-vriendelijke bench, de Fido Classic, die u onderweg kunt gebruiken, en de Fido Studio, een door onze klanten gewaardeerde, stijlvolle optie die prachtig in uw woning staat. De Fido Studio is een fraaie design hondenbench met opbergruimte die prachtig staat bij de rest van uw meubilair. Voordat u aan de benchtraining begint, is het goed om te weten waar u de bench het beste kunt neerzetten. Lees verder voor meer informatie.


De Fido Studio geeft uw hond een stijlvolle eigen plek in uw woning

De beste plaats om een hondenbench neer te zetten

Plaats de bench van uw hond in dezelfde ruimte van het huis die u voor uw pup had uitgekozen als zijn slaapplaats. Kies een plek waar uw hond het gevoel heeft dat hij deel uitmaakt van het gezin, en dus niet het idee heeft dat hij wordt buitengesloten. Ook is het van belang dat u de bench op een plaats zet waar het rustig is en waar niet teveel wordt rondgelopen. Vaak is de keuken een goede plek omdat dit meestal de plaats is waar het gezin samenkomt.

Zet de bench nooit in een afgelegen ruimte. Dit zorgt ervoor dat uw pup zich vervreemd voelt en het idee heeft dat hij niet bij zijn nieuwe familie hoort!


Uw hond kennis laten maken met zijn bench

De eerste stap is het uitzoeken van een bench die geschikt is voor uw hond en voor de situatie. Wilt u een bench voor in huis, of wilt u een bench die u kunt verplaatsen? Beide zijn verkrijgbaar in de Omlet shop voor honden. Wilt u meer lezen over het kiezen van het juiste formaat bench voor uw hond, klik dan hier.

Voor een hond moet zijn bench een zijn plaats waar hij kan uitrusten en een plaats waar hij wordt beloond. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw hond het gevoel heeft dat zijn bench een fijne plaats is. U kunt hem een positief gevoel geven bij de bench door er dingen voor hem in te leggen, zoals wat snacks of zijn favoriete speelgoed. Door het een voor hem aangename plaats te maken wordt uw hond aangemoedigd om vrijwillig gebruik te maken van zijn bench, zonder dat u hem dat hoeft te vragen.

Sommige honden zullen zich nog meer op hun gemak voelen in hun bench wanneer u er een deken overheen legt en zo een ware doggy-cave creëert. Zo zal het aanvoelen als zijn eigen hol. Als dit niet werkt, verwijder dan het deken weer en geef uw hond nog meer tijd om aan de bench te wennen. Sommige honden hebben wat meer tijd nodig, maar uiteindelijk zullen ze u er dankbaar voor zijn.


Waarvoor kunt u een hondenbench gebruiken?

Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat benchtraining dieronvriendelijk is en dat honden niet van kleine ruimtes houden. Een bench biedt een plek waar u uw hond kunt trainen en het is een plek waar uw hond ’s nachts kan slapen. Ook zal uw hond graag gebruik maken van zijn bench wanneer er buiten vuurwerk wordt afgestoken en wanneer het onweert. En het is natuurlijk de uitgelezen plaats om heerlijk in slaap te vallen na een lange en vermoeiende wandeling.


Waarvoor moet u een hondenbench niet gebruiken?

Wanneer u de benchtraining niet op de juiste manier uitvoert, kan uw hond zich opgesloten voelen in zijn bench en gefrustreerd raken. Uw hond kan dan vernielzuchtig worden en dit kan uw hond schaden. Gebruik een bench nooit om uw hond te straffen. U dient de bench alleen te gebruiken als een plaats waar uw hond tot rust kan komen en waar u hem beloont. Wanneer uw hond zijn bench niet in wil gaan, dwing hem hier dan nooit toe.

Sluit uw hond nooit tegen zijn wil op in zijn bench. Sluit hem ook niet op wanneer u niet thuis bent omdat u de hele dag aan het werk bent. Een goede oplossing is om tijdens uw lunchpauze naar huis te komen en een uur met uw hond te gaan wandelen. Als dit niet mogelijk is, geef uw hond dan wat interactieve speeltjes waarmee hij zich bezig kan houden en vraag een vriend, familielid of hondenuitlaatservice om ’s middags een uur met hem te gaan wandelen. Om te voorkomen dat uw hond vernielzuchtig gedrag gaat vertonen is het altijd het beste om voordat u naar uw werk gaat uw hond goed uit te laten. Sluit uw hond nooit op in zijn bench wanneer hij barst van de energie. Maak uw hond goed moe en laat hem dan 3-4 uren uitrusten.

Puppy’s jonger dan zes maanden mogen nooit langer dan drie uren achtereen in een bench worden gezet. Op deze leeftijd lijken puppy’s veel op kleuters en zullen dan ook regelmatig een plasje moeten doen. Door ze voldoende uit te laten voorkomt u dat er ongelukjes gebeuren, zeker wanneer ze net hebben gegeten of gedrongen. Een pup moet doorgaans 10-30 minuten nadat hij heeft gegeten naar het toilet. Ook hebben pups veel aandacht nodig om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, zeker de eerste weken nadat ze naar hun nieuwe thuis zijn gebracht. Het kan voor een pup best moeilijk zijn wanneer hij bij zijn moeder wordt weggehaald, en het is in het begin dan ook het beste wanneer u de hele dag thuis kunt blijven.


Hondenbench voor in de auto

Het kan een hoop rust geven wanneer u uw hond veilig in zijn bench kunt zetten wanneer u aan het autorijden bent. Er is veel ruimte voor ongelukken wanneer u uw hond los in de achterbak of naast u op de grond laat zitten. Een hondenreisbench is daarom een goede oplossing. Het geeft uw hond een comfortabele, rustige en veilige plek in de auto, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Het is verstandig uw hond eerst thuis een benchtraining te geven voordat u gebruik maakt van de bench in de auto. Door hem eerst thuis aan de bench te laten wennen voorkomt u dat uw hond angstig wordt of verward is wanneer hij in de auto zit en u aan het rijden bent.


Belangrijk

Het kan verstandig zijn om de halsband van uw hond af te doen voordat u hem in zijn bench laat. Er bestaat een kleine kans dat hij ergens achter blijft haken waardoor hij kan stikken.

Bekijk hier de Fido Studio - niet zomaar een bench, maar een waar, modern meubelstuk.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties