Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Puppy benchtraining routine


Welkom bij puppy bootcamp. In dit hoofdstuk doorlopen we een routine waardoor uw hond overal de show zal stelen. Hierbij speelt benchtraining een belangrijke rol. Als u nog geen bench heeft, is het interessant om de hondenbenches van Omlet te bekijken. U kunt kiezen uit twee verschillende benches - de Fido Classic en de Fido Studio. De Fido Classic is een draagbare bench die u zowel thuis als in de auto kunt gebruiken, de Fido Studio is een mooi vormgegeven bench die prachtig in uw woning staat.

Lees verder voor u een routine voor uw nieuwe huisdier:

Wakker worden: 07:00
Laat uw hond uit zodra u beneden komt. Het eerste wat puppy’s willen doen wanneer ze wakker worden is hun blaas legen.

De eerste maaltijd van de dag in combinatie met benchtraining: 07.30 - 08.30
Geef uw hond wanneer hij weer binnenkomt nadat u hem heeft uitgelaten zijn eerste maaltijd van de dag en een bak vers water. Geef uw hond ongeveer een half uur om zijn eten te verteren en ga dan nog eens met hem naar buiten zodat hij zijn energie kwijt kan en nog eens een plasje kan doen. Puppy’s moeten vaak 10-30 minuten nadat ze hebben gegeten naar het toilet. Nodig uw pup uit om in zijn bench te gaan om te rusten wanneer jullie weer thuis zijn. Laat de deur van de bench open als uw hond zich nog niet volledig op zijn gemak voelt. Blijf bij hem zitten totdat hij tot rust is gekomen en geef hem dan een beloning. Als uw pup in slaap is gevallen kunt u de deur van de bench sluiten. Houd hem in de gaten totdat hij weer wakker wordt.


De Fido Studio is de manier om uw pup in stijl benchtraining te geven!

Ochtend bonding: 10.30
Neem uw puppy naar buiten zodat hij nog eens naar het toilet kan gaan en breng wat tijd met hem door wanneer jullie weer binnen zijn. U kunt hierbij het beste het hele gezin betrekken zodat uw hond niet alleen aan u gehecht raakt. Speel en ravot zoveel mogelijk met uw pup.

Middagmaal: 12.00
Geef uw puppy ’s middags zijn tweede maaltijd van de dag. Houd uw hond in de gaten wanneer hij eet. Neem hem na zijn maaltijd mee naar buiten zodat hij zijn behoefte kan doen. Zoals gezegd vinden puppy’s het fijn wanneer ze hier 10-30 minuten na hun maaltijd de gelegenheid voor krijgen.

Middag benchtraining: 14.00 - 14.30
Laat uw pup ’s middags uit en zorg ervoor hij veel beweging krijgt. Als uw pup goed moe is kunt u bij thuiskomst aan de benchtraining beginnen. Nogmaals, het is niet noodzakelijk om de deur van de bench te sluiten als uw pup zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt. Blijf bij hem zitten totdat hij kalmeert en beloon hem dan. Hopelijk zal uw pup in slaap vallen.

Avondmaal en bonding: 17.00
Geef uw hond zijn avondmaaltijd en ververs zijn water. Probeer uw hond aan te leren te gaan zitten en te wachten totdat u hem toestaat om aan zijn maal te beginnen. Wanneer uw pup klaar is met eten, neem hem dan nog eens mee naar buiten. Besteed wanneer u thuiskomt tijd aan het versterken van de band met uw pup. Probeer het hele gezin deel te laten nemen aan dit moment zodat uw pup van iedereen evenveel aandacht krijgt.

Avond benchtraining: 19.00 - 19.30
Neem uw hond mee naar buiten zodat hij zijn energie kwijt kan. Laat uw hond zijn favoriete speeltje apporteren en laat hem rennen. Zo zal het voor uw hond makkelijker zijn om na thuiskomt in zijn bench te gaan liggen en hier de nacht door te brengen. Nodig uw puppy na thuiskomst uit om in zijn bench te gaan liggen. Blijf bij hem totdat hij tot rust is gekomen en beloon hem. Als uw hond voldoende beweging heeft gehad zal hij waarschijnlijk snel in slaap vallen.

Bedtijd: 21.00 - 22.00
Neem uw puppy voor de laatste keer mee naar buiten om hem een plasje te laten doen. Laat uw puppy in zijn bench wanneer jullie thuiskomen. Nu moet u de deur van de bench sluiten zodat hij hier de nacht zal doorbrengen. Als uw hond gaat janken is het van belang dat u onthoudt hem geen aandacht te geven omdat hij anders denkt dat zijn gedrag wordt beloond. Maak een geluid dat hij associeert met fout gedrag zoals “tsst”, totdat hij is gekalmeerd. Geef uw hond een snack wanneer hij tot rust is gekomen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties