Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe laat u uw hond stoppen met janken?

Het is net als kinderen die klagen omdat ze vinden dat ze te vroeg naar bed moeten… Als puppy’s janken wanneer ze in hun bench zitten komt dit meestal omdat ze nog teveel energie hebben om te gaan slepen of omdat ze zich niet op hun gemak voelen in hun bench. Onthoud dat een bench niet bedoeld is om uw hond lange tijd in op te sluiten. Benchtraning werkt het beste wanneer uw puppy tussendoor de kans heeft om te spelen, zijn poten te strekken en tijd door te brengen met uw gezin.


Stap één

Wanneer uw puppy begint te janken is het belangrijk dat u onthoudt hem in geen geval aandacht te geven. Wanneer u dit wel doet beloont u onbedoeld dit gedrag. Maak in plaats daarvan een geluid dat hij met ongewenst gedrag associeert, zoals “tsst”.

Stap twee

Beloon uw pup met een kleine snack zodra hij weer stil en rustig is, maar ga vervolgens meteen weer bij hem uit de buurt. Wees ook niet té enthousiast omdat hij anders misschien zal denken dat u zijn gejank beloont. Herhaal deze stap elke keer dat uw pup stopt met janken. Uw hond zal op den duur begrijpen dat u (de roedelleider) alleen naar hem toekomt wanneer hij kalm en rustig is.


Stap drie

Open de deur van de bench nadat u uw hond een paar keer heeft beloond en zijn gedrag heeft gecorrigeerd, en vraag hem uit zijn bench te komen. Herhaal dit meerdere keren per dag (of elke keer dat hij in zijn bench zit) zodat uw hond zal gaan begrijpen wat hij moet doen om een beloning te ontvangen.


A beautiful little Great Dane puppy who can actually be over exercised
Een prachtige jonge Deense dog die overenthousiast kan zijn


Reacties:

Er zijn nog geen reacties