Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het juiste formaat hondenbench kiezen

Honden zijn er in alle vormen en maten, en hondenbenches gelukkig ook! Zorg ervoor dat uw hond zich niet als King Kong in een hokje voelt, of als een klein vogeltje in een enorme kooi. Het juiste formaat ligt hier ergens tussenin. In dit hoofdstuk doorlopen we waar u op moet letten bij het kiezen van het juiste formaat bench voor uw hond. De Fido Studio en de Fido Classic zijn verkrijgbaar in verschillende maten.


Koop geen bench die te klein is voor uw hond

Een hondenbench moet groot genoeg zijn zodat uw hond:

  • rechtop kan zitten zonder dat hij zijn kop naar beneden moet houden
  • zich makkelijk kan draaien
  • op zijn zij kan liggen en zijn poten uit kan strekken.

Zorg voor het juiste formaat bench voor uw hond

Koop geen bench die te groot is voor uw hond

De meest gemaakte fout bij het uitzoeken van een bench, is het kopen van een bench die te groot is voor uw hond. Het lijkt misschien een goed idee om uw hond een bench te geven met een hoop extra ruimte, maar dit geeft hem de kans om een kant van de bench als toilet te gebruiken. Ook geeft een te grote bench uw hond niet het gevoel van veiligheid en geborgenheid dat een juist formaat bench hem geeft.


Het uitzoeken van het juiste formaat bench voor uw puppy

Om te voorkomen dat u een nieuwe bench moet kopen wanneer uw pup groeit, kunt u het beste een bench kopen die groot genoeg voor hem is wanneer hij volwassen is. Met een tussenwand kunt u de ruimte in de bench aanpassen aan uw groeiende pup. U kunt onze hondenrassengids raadplegen om te achterhalen hoe groot een reu of teefje gemiddeld wordt van het hondenras dat u heeft.


Het uitzoeken van het juiste formaat bench voor uw volwassen of oudere hond

Om te bepalen welke maat bench geschikt is voor uw volwassen hond, zult u de lengte en hoogte van uw hond moeten opmeten.

Hoogte: Sommige honden zijn hoger wanneer ze zitten dan wanneer ze rechtop staan. Laat uw hond daarom zitten (mooi rechtop) en meet van de grond tot het puntje van zijn neus.

Lengte: Laat uw hond staan. Misschien heeft u hierbij hulp nodig van iemand die een snack vasthoudt zodat uw hond rechtop blijft staan wanneer u de lengte van zijn lichaam opmeet. Laat uw hond goed rechtop staan en meet dan van het puntje van zijn neus tot aan de aanzet van zijn staart. Meet niet de afstand tot het puntje van zijn staart, want dan eindigt u met een bench die te groot is voor uw hond.

Bekijk hier hoe zowel u als uw hond baat kunnen hebben bij de Fido Nook


Reacties:

Er zijn nog geen reacties