Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een puppy benchtraining geven

Wanneer een nieuwe pup deel uit gaat maken van het gezin, is benchtraining misschien wel een van de eerste dingen om over na te denken. Het is fijn wanneer uw puppy begrijpt dat zijn bench een veilige en aangename plek voor hem is. Laat uw hond langzaam en op zijn eigen tempo aan zijn bench wennen zodat hij zijn bench als een fijne en veilige plek gaat zien. Als hij bang is of wanneer hij in zijn bench wordt gedwongen zal hij altijd weerstand bieden. Wees geduldig. Het is de bedoeling dat uw puppy op commando naar zijn bench zal gaan wanneer u dat vraagt. Bijvoorbeeld om uw pup tot rust te laten komen na een lange wandeling of wanneer u gaat slapen.


De beste manier om uw puppy te laten wennen aan een bench
Ontdek hoe u uw puppy laat wennen aan een bench

Een puppy op zijn gemak laten voelen in zijn nieuwe bench

De bench voor uw puppy zo comfortabel mogelijk maken, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat uw huisdier deze plek leert gebruiken. Door de hondenbench te voorzien van een zachte hondenmand en een fijn hondendeken, zal uw pup zich leren ontspannen in deze ruimte.

Omdat uw puppy zal opgroeien tot een grotere hond, is het belangrijk om de juiste maat hondenbench te kiezen. Door een juiste maat hondenbench te kiezen, zorgt u ervoor dat uw hond zich zo comfortabel mogelijk zal voelen.


Een puppy aan een bench laten wennen

Door het volgen van onderstaande stappen, kunt u uw puppy moeiteloos laten wennen aan een bench. Wees altijd geduldig en laat uw pup rustig wennen aan de bench.

Stap één: lok uw puppy in de bench

De eerste stap bij benchtraining is uw puppy in de bench lokken. Verleid uw puppy met wat lekkers om in zijn bench te gaan zitten terwijl u hem uitgebreid beloont. Als hij niet in zijn bench wil gaan zitten, til hem dan op en zet hem in zijn bench. Geef hem zijn beloning en spreek hem enthousiast toe. Wanneer uw pup bang is of uit zijn doen raakt, spreek hem dan met een rustige stem toe en aai hem totdat hij is gekalmeerd. Laat uw pup slechts een paar minuten in de bench zitten, ga dan bij de bench vandaan en roep hem hij u. Beloon hem wanneer hij naar u toekomt maar geef hem geen snack. Geef hem alleen een snack wanneer hij in zijn bench zit.


Stap twee: het deurtje sluiten

Vanaf het moment dat uw puppy eraan is gewend om in en uit de bench te gaan en niet meer bang of geagiteerd is, kunt u het deurtje van de bench sluiten. Houd de deur slechts enkele minuten gesloten en blijf in de buurt zodat hij u kan zien (ziet u dat uw puppy zich niet op zijn gemak voelt, open dan de deur en nodig hem uit om uit de bench te komen en herhaal stap één nog een aantal keer). Open na een minuut de deur van de bench en nodig uw hond uit om naar buiten te komen. Onthoud, beloon hem uitgebreid maar geef hem geen snack wanneer hij niet in zijn bench zit.


Stap drie: spreek uw puppy belonend toe tijdens benchtraining

Herhaal stap twee en verleng langzaam maar zeker de tijd dat uw pup in zijn bench zit. Beloon uw hond na elke sessie uitgebreid wanneer u de deur opent en nodig hem uit om uit zijn bench te komen. Door dit proces te herhalen tijdens de benchtraining-routine van uw puppy, zal uw hond in een mum van tijd leren de bench dagelijks te gebruiken.


Uw puppy trainen om ’s nachts in zijn bench te slapen

De beste manier om uw puppy te laten wennen aan een bench is door meteen te beginnen met de benchtraining. Hierbij is het belangrijk dat u van de bench een comfortabele en plezierige plek maakt. De bench moet voor uw pup een ‘holletje’ zijn waar hij zich veilig voelt. Als uw puppy van deze plek geniet, zal hij het zelf willen gaan gebruiken, wat de benchtraining natuurlijk zal vergemakkelijken.

Vier eenvoudige stappen om uw puppy eraan te laten wennen om ’s nachts in zijn bench te slapen.


Stap één: vermoei uw pup door veel te bewegen

Wanneer u wilt dat uw hond ’s nachts in zijn bench slaapt is het van belang dat hij voldoende beweging heeft gehad. Maak hem moe door met hem te spelen met leuke hondenspeeltjes, zodat hij zijn energie kwijt kan. Het is van belang dat uw pup voordat u aan de benchtraining begint zijn energie kwijt kan omdat hij anders met tegenzin in zijn bench zal gaan.


Stap twee: moedig uw pup aan een dutje te doen

Nodig uw hond uit om in zijn bench te gaan nadat u hem moe heeft gemaakt door met hem te spelen. Doe dit door hem positief toe te spreken en hem een snack te geven. Sluit de deur van de bench niet als u ziet dat uw hond zich niet helemaal op zijn gemak voelt. Hopelijk zal uw hond toe zijn aan rust en zelfs een slaapje willen doen. Sluit de deur van de bench als uw hond in slaap valt en houd hem in de gaten totdat hij wakker wordt. Een puppy slaapt overdag doorgaans een half uur. Wanneer hij door al het spelen erg moe is kan het ook zijn dat hij een paar uur slaap nodig heeft.


Stap drie: laat uw pup geleidelijk aan langer in de bench

De volgende keer dat u uw puppy uitnodigt om in zijn bench een slaapje te doen, kunt u de tijd verlengen tot 60 minuten. Laat dit elke volgende keer 30 minuten langer duren. Wanneer uw hond eerder wakker wordt, ga dan bij hem zitten en kalmeer hem. Als hij voldoende beweging heeft gehad en veel heeft gespeeld, zal hij waarschijnlijk snel weer in slaap vallen. Zoals gezegd hoeft u de deur van de bench niet te sluiten als uw puppy zich niet volledig op zijn gemak voelt. Sluit het deurtje dan als (hopelijk) hij in slaap valt en blijf bij hem in de buurt totdat hij wakker wordt.


Stap vier: leer uw puppy 's nachts in de bench te slapen

Vanaf het moment dat uw hond zich in op zijn gemak voelt in zijn bench en hij een aantal uren in zijn bench kan rusten, is hij er klaar voor om de nacht in zijn bench door te brengen. Wees altijd geduldig en vastberaden. Als u ervoor zorgt dat de benchtraining een aangename ervaring is voor uw pup zal het niet lang duren voordat hij zich in zijn bench op zijn gemak voelt.

Soms kan het helpen om een oud t-shirt met uw geur in de bench te leggen. Uw geur zal hem op zijn gemak stellen en hem helpen om in slaap te vallen.


Omlet huisdierverzorging

Ervoor zorgen dat uw nieuwe huisdier zich snel op zijn gemak zal voelen bij uw thuis, is eenvoudig met Omlet. Ons assortiment koelmatten voor honden en hondenmand-toppers zorgt ervoor dat uw huisdier zich binnen de kortste keren helemaal thuis zal voelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties