Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een puppy benchtraining geven

Puppy’s die benchtraining hebben gehad zijn fantastische huisdieren: ze zijn schattig én gedragen zich goed! Mensen leren makkelijker gewoontes aan als kind, en hetzelfde geldt voor puppy’s. De benchtraining begint bij het kiezen van het juiste formaat bench.

De bench die u voor uw hond koopt moet groot genoeg zijn voor uw hond wanneer hij volwassen is. Klik hier voor hulp bij het uitzoeken van juiste formaat bench voor uw hond. Door gebruik te maken van onze hondenrassengids kunt u achterhalen hoe groot het hondenras dat u heeft gemiddeld wordt. Omlet verkoopt twee soorten hondenbenches: de Fido Studio, een stijlvolle bench voor in huis, en de Fido Classic, een draagbare bench die zowel thuis als in de auto kan worden gebruikt.


Uw puppy laten wennen aan een bench heeft veel voordelen. Lees verden voor meer informatie

De voordelen van uw puppy aan een bench laten wennen

Benchtraining is de beste manier om uw hond zindelijk te maken. Puppy’s zullen vrijwel nooit hun eigen bed als toilet gebruiken. Door uw hond een bench te geven heeft u in de hand waar en wanneer hij zijn behoefte doet. Volg onze benchtraining routine voor puppy’s zodat uw pup leert wanneer hij wordt uitgelaten. Het kan zijn dat er een paar ongelukjes zullen gebeuren, dus wees hier wanneer u ’s ochtend naar beneden gaat op voorbereid.

Een bench is ook een goede slaapplaats voor uw hond gedurende de nacht. Het is voor uw hond een soort hol waar hij zich veilig en op zijn gemak voelt. U kunt de bench neerzetten op de plaats in huis waar iedereen samenkomt. Ook is een bench een veilige plek voor uw hond wanneer u hem meeneemt in de auto.


Uw puppy aan zijn nieuwe bench laten wennen

Het is fijn wanneer uw puppy begrijpt dat zijn bench een veilige en aangename plek voor hem is. Laat uw hond langzaam en op zijn eigen tempo aan zijn bench wennen zodat hij zijn bench als een fijne en veilige plek gaat zien. Als hij bang is of wanneer hij in zijn bench wordt gedwongen zal hij altijd weerstand bieden. Wees geduldig. Het is de bedoeling dat u uw puppy op commando naar zijn bench kunt laten gaan wanneer u wilt. Bijvoorbeeld wanneer u wilt dat hij tot rust komt, hij uitrust na een lange wandeling of wanneer u naar bed gaat.


Drie eenvoudige stappen om uw puppy aan zijn bench te laten wennen:


Stap één

Verleid uw puppy met een snack om in zijn bench te gaan zitten terwijl u hem uitgebreid beloont. Als hij niet in zijn bench wil gaan zitten, til hem dan op en zet hem in zijn bench. Geef hem zijn beloning en spreek hem enthousiast toe. Wanneer uw pup bang is of uit zijn doen raakt, spreek hem dan met een rustige stem toe en aai hem totdat hij is gekalmeerd. Laat uw pup slechts een paar minuten in de bench zitten, ga dan bij de bench vandaan en roep hem hij u. Beloon hem wanneer hij naar u toekomt maar geef hem geen snack. Geef hem alleen een snack wanneer hij in zijn bench zit.


Stap twee

Vanaf het moment dat uw puppy eraan is gewend om in en uit de bench te gaan en niet meer bang of geagiteerd is, kunt u het deurtje van de bench sluiten. Houd de deur slechts enkele minuten gesloten en blijf in de buurt zodat hij u kan zien (ziet u dat uw puppy zich niet op zijn gemak voelt, open dan de deur en nodig hem uit om uit de bench te komen en herhaal stap één nog een aantal keer). Open na een minuut de deur van de bench en nodig uw hond uit om naar buiten te komen. Onthoud, beloon hem uitgebreid maar geef hem geen snack wanneer hij niet in zijn bench zit.


Stap drie

Herhaal stap twee en verleng langzaam maar zeker de tijd dat uw pup in zijn bench zit. Beloon uw hond na elke sessie uitgebreid wanneer u de deur opent en nodig hem uit om uit zijn bench te komen.


Uw puppy trainen om ’s nachts in zijn bench te slapen

U heeft waarschijnlijk lang uitgekeken naar het moment dat u uw 8-10 weken oude pup bij u thuis mag verwelkomen. Natuurlijk wilt u dat de eerste nachten zo goed mogelijk verlopen. Wij zijn van mening dat de beste manier om uw puppy zich thuis te laten voelen is door meteen van start te gaan met de benchtraining. Het is heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat de bench voor uw puppy een aangename en fijne plaats is. De Fido Studio is hiervoor heel geschikt omdat dit voor uw hond zal aanvoelen als een hol. Als uw pup van zijn holletje geniet zal hij het uit zichzelf willen gebruiken, en dat maakt de benchtraining voor zowel uw pup als voor u een stuk makkelijker.


Vier eenvoudige stappen om uw puppy eraan te laten wennen om ’s nachts in zijn bench te slapen:


Stap één

Wanneer u wilt dat uw hond ’s nachts in zijn bench slaapt is het van belang dat hij voldoende beweging heeft gehad. Maak hem moe door met hem te spelen. Het is van belang dat uw pup voordat u aan de benchtraining begint zijn energie kwijt kan omdat hij anders met tegenzin in zijn bench zal gaan.


Stap twee

Nodig uw hond, nadat u hem moe heeft gemaakt door met hem te spelen, uit om in zijn bench te gaan. Doe dit door hem positief toe te spreken en hem een snack te geven. Sluit de deur van de bench niet als u ziet dat uw hond zich niet helemaal op zijn gemak voelt. Hopelijk zal uw hond toe zijn aan rust en zelfs een slaapje willen doen. Sluit de deur van de bench als uw hond in slaap valt en houd hem in de gaten totdat hij wakker wordt. Een puppy slaapt overdag doorgaans een half uur. Wanneer hij door al het spelen erg moe is kan het ook zijn dat hij een paar uur slaap nodig heeft.


Stap drie

De volgende keer dat u uw puppy uitnodigt om in zijn bench een slaapje te doen, kunt u de tijd verlengen tot 60 minuten. Laat dit elke volgende keer 30 minuten langer duren. Wanneer uw hond eerder wakker wordt, ga dan bij hem zitten en kalmeer hem. Als hij voldoende beweging heeft gehad en veel heeft gespeeld, zal hij waarschijnlijk snel weer in slaap vallen. Zoals gezegd hoeft u de deur van de bench niet te sluiten als uw puppy zich niet volledig op zijn gemak voelt. Sluit het deurtje dan als hij in slaap valt en blijf bij hem in de buurt totdat hij wakker wordt.


Stap vier

Vanaf het moment dat uw hond zich in op zijn gemak voelt in zijn bench en hij een aantal uren in zijn bench kan rusten, is hij er klaar voor om de nacht in zijn bench door te brengen. Wees altijd geduldig en vastberaden. Als u ervoor zorgt dat de benchtraining een aangename ervaring is voor uw pup zal het niet lang duren voordat hij zich in zijn bench op zijn gemak voelt.

Soms kan het helpen om een oud t-shirt met uw geur in de bench te leggen. Uw geur zal hem op zijn gemak stellen en hem helpen om in slaap te vallen.


Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties