Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Benchtraining voor een oudere hond, een volwassen hond of een hond uit het asiel

Bij het benchtrainen van een volwassen hond is het belangrijk te onthouden dat dit proces tijd kost. Wanneer uw hond bang is of zich gedwongen voelt om in de bench te gaan, zal het moeilijk zijn om het dier aan een bench te laten wennen. Dit lukt alleen wanneer uw hond positieve gevoelens verbindt aan het in zijn bench zitten. Bij benchtraining met een volwassen hond is het daarom van belang uw hond aan te moedigen zodat hij of zij positieve emoties zal ervaren bij de bench. Dit zal ervoor zorgen dat uw hond zich rustig en op zijn gemak voelt in de bench.

Een volwassen hond op zijn gemak laten voelen tijdens benchtraining

Om uw hond zijn bench als iets positiefs te laten ervaren, is het van belang dat u ervoor zorgt dat uw hond zich in zijn bench vermaakt! Maak het een plaats waar u uw hond beloont met snacks, en geef hem zijn voer in zijn bench zodat hij zich hier op zijn gemak gaat voelen. Maak het een aangename plaats met een fijne hondenmand en een zacht deken zodat uw hond zich op deze plek kan ontspannen. Door de bench op een plek in huis te zetten waar uw hond veel aandacht krijgt, kunt u er ook voor zorgen dat uw hond zich rustig kan ontspannen. Uiteindelijk zult u uw hond in zijn bench kunnen laten, bijvoorbeeld wanneer u wilt dat hij uitrust na een lange wandeling of als u gaat slapen.

Door de beste bench aan te schaffen heeft u al een voorsprong. De Fido Studio hondenbenches zijn een uitstekende keuze voor alle hondeneigenaren.

Ontdek hoe u moeiteloos een oudere hond aan een bench kunt laten wennen
Ontdek hoe u moeiteloos een oudere hond aan een bench kunt laten wennen

Een volwassen hond kennis laten maken met zijn nieuwe bench

De eeste stap bij benchtraining met een volwassen hond is hem te laten kennismaken met de nieuwe bench. Omdat het een nieuwe plek is kan het zijn dat uw hond wat nerveus is, maar met onze stap-voor-stap-gids zal uw hond zich snel op zijn gemak voelen.

Stap één: lok uw hond in de bench

Begin met het lokken van uw hond naar zijn bench met lekkere snacks en positieve woorden. Prijs hem enthousiast zodat uw hond zich op zijn gemak gaat voelen. Als u ziet dat uw hond bang is, stel hem dan met een rustige stem op zijn gemak. Vraag uw hond al na een paar minuten om weer uit zijn bench te komen. Laat uw hond eerst slechts beperkte tijd in zijn bench zitten en verleng dit langzaamaan totdat uw hond in zijn bench kan overnachten. Beloon uw hond met woorden wanneer hij uit zijn bench komt, maar geef hem niets lekkers. Geef alleen snacks als uw hond in zijn bench zit. Herhaal deze stap totdat uw hond zonder aarzeling in en uit zijn bench gaat.


Stap twee: het deurtje sluiten

Wanneer u merkt dat uw hond zich helemaal op zijn gemak voelt in zijn bench, kunt u het deurtje van de bench sluiten. Laat uw hond in zijn bench en sluit het dan voor een halve minuut. U kunt uw hond een speeltje geven waar hij op kan kauwen of een mergpijp. Hierdoor zal uw hond misschien langer in zijn bench blijven dat u had verwacht. Blijf in het zicht zodat uw hond weet dat hij naar buiten kan wanneer hij bang wordt. Wanneer de 30 seconden zijn verstreken (of langer als uw hond op zijn hondenspeeltje is gefocust) kunt u de bench openen en uw hond uit de bench laten gaan om met hem te knuffelen. Mocht u zien dat uw hond zich niet op zijn gemak voelt in zijn bench, spreek hem dan met een rustige stem toe. Als dit niet helpt, laat hem dan uit de bench en begin weer bij stap één.


Stap drie: uw hond in de bench laten

Herhaal stap twee maar laat uw hond langer in zijn bench zitten. Blijf altijd bij hem in de buurt en beloon hem wanneer u hem aanmoedigt om weer naar buiten te komen. Het kan een tijdje duren, maar als u deze routine aanhoudt zal uw hond uiteindelijk leren dat zijn bench een fijne plek is om te zijn. Misschien zal uw hond op den duur zelfs zijn bench gaan gebruiken wanneer u dat niet van hem heeft gevraagd, als u er een plek van heeft gemaakt waar uw hond graag is.Mixed-breed-old-dog-resting-outdoors
Een oudere hond die nog nooit een bench heeft gebruikt, zal iets meer tijd nodig hebben om aan het idee te wennen

Een oudere hond leren om 's nachts in een bench te slapen

De beste manier om uw hond zover te krijgen dat hij 's nachts in zijn bench zal gaan slapen is door het in de bench zo comfortabel mogelijk te maken. Uw hond zal graag gebruik maken van zijn bench als dit een warme en aangename plaats is. Leg een zacht deken of een kussen in de bench en geef hem wat lekkers als hij in zijn bench gaat liggen. Zo zal uw hond zijn bench als een fijne plaats gaan zien.


Stap één: maak uw volwassen hond moe

Zorg ervoor dat uw hond voldoende beweging heeft gehad voordat u aan de benchtraining begint. Maak hem moe door hem met zijn favoriete speeltje te laten spelen. Als uw hond nog boordevol energie zit zal het moeilijk zijn om hem tot rust te laten komen in zijn bench.


Stap twee: verleid uw hond met een snack voor het slapengaan

Als uw hond zijn overtollige energie kwijt is kunt u hem met een snack uitnodigen om in zijn bench te gaan. Laat hem met woorden en knuffels weten hoe knap u het van hem vindt dat hij in zijn bench zit. Sluit de deur van de bench niet als uw hond zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt. Blijf bij uw hond zitten totdat hij helemaal rustig is en beloon hem met een snack. Wanneer uw hond goed moe is van een wandeling zal hij misschien zelfs wel een slaapje willen doen in zijn bench. Sluit de deur van de bench rustig als uw hond in slaap valt en houd hem in de gaten totdat hij wakker wordt.


Stap drie: laat uw hond langer in de bench als voorbereiding voor de nacht

Probeer vervolgens de tijd dat uw hond in zijn bench zit te verlengen. Begin voor een volwassen hond met een uur. Ga bij uw hond zitten als hij voor die tijd wakker wordt totdat hij weer in slaap valt. Sluit dan weer zachtjes de deur van de bench totdat hij wakker wordt. Als uw hond besluit dat hij niet verder wil slapen kunt u hem uit zijn bench laten. Zorg er dan de volgende keer voor dat uw hond nog meer beweging heeft gehad en nog vermoeider is wanneer u weer aan deze stap begint.


Stap vier: laat uw hond rustig slapen

Verleng de tijd dat uw hond in zijn bench kan doorbrengen totdat hij rustig een paar uur in zijn bench kan slapen. Wanneer u dit kan is de tijd aangebroken dat uw hond 's nachts in zijn bench kan doorbrengen. De aanhouder wint! Als u ervoor zorgt dat uw hond zijn bench ziet als een aangename, rustige plek, dan zal hij uiteindelijk uit zichzelf van deze plek gebruik gaan maken.


Omlet huisdierverzorging

We streven ernaar om u en uw huisdieren nog dichter bij elkaar te brengen met een uitgebreid assortiment dierenbenodigdheden, van kippenrennen om uw kippen veilig te houden in uw achtertuin, tot kattenrennen voor buiten om uw huisdier van de buitenlucht te laten genieten. Bij Omlet vindt u alles om uw honden, katten en kippen te verwennen en verzorgen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties