Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe geeft u uw hond oordruppels

Sommige honden hebben grote hangoren, zoals de bloedhond, en andere hebben gespitste, wolfachtige oren, zoals de Alaska-malamute.

Als uw hond geen bijzonder gevoelige oren heeft, is het toedienen van oordruppels niet moeilijk. Om het voor u nog makkelijker te maken is het altijd handig om uw hond er al vanaf jonge leeftijd aan te laten wennen dat zijn oren (en andere delen van zijn lichaam) worden aangeraakt. Dit zorgt ervoor dat hij zich meer op zijn gemak zal voelen wanneer u hem oordruppels moet geven.


A Bloodhound with incredible floppy ears
Een bloedhond met grote flaporen

De beste manier om uw hond oordruppels te geven

Spreek uw hond gedurende het hele proces toe met een rustige stem en beloon uw hond met lovende woorden. Leg een beloning voor hem klaar die u kunt geven wanneer u klaar bent. Gebruik niet een te enthousiaste stem zodat uw hond kalm blijft en stil blijft zitten. En onthoud, wanneer u ervoor zorgt dat het een positieve ervaring is, zal uw hond het niet erg vinden wanneer u de volgende keer oogdruppels moet toedienen.

Soms moeten oordruppels meerdere keren per dag worden gegeven, houdt u zich echter altijd aan het voorschrift van de dierenarts. Het kan handig zijn om de oordruppels in een kom met warm water op te warmen zodat ze makkelijker uit het flesje komen. Kniel achter uw hond en klem hem tussen uw knieën.

  1. Til voorzichtig een oor van uw hond op en houd deze naar achteren.
  2. Breng de tuit van het flesje met oordruppels in de opening van het oor. Ga nooit dieper in het oor dan dit, wanneer u dit wel doet kan dit het gehoor van uw hond beschadigen.
  3. Masser zachtjes over de aanzet van het oor om ervoor te zorgen dat de medicatie zijn weg vindt in de gehoorgang. Breng vervolgens op dezelfde wijze de druppels aan in het andere oor.

A dog being given ear drops
Een hond krijgt oordruppels

Hondenoren kunnen erg warm en vochtig zijn. Hierdoor zijn het ideale plaatsen voor bacteriën om te groeien. Om een oorinfectie (gistinfectie) of mijten te bestrijden kan de dierenarts uw hond oordruppels voorschrijven. Ook krijgt uw hond misschien oordruppels voorgeschreven voor na het zwemmen om schadelijke bacteriën die zich in water kunnen zitten te doden.Reacties:

Er zijn nog geen reacties