Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe geeft u uw hond pillen en vloeibare medicatie

De band tussen een hond en zijn baasje is meestal bijzonder sterk. De meest zorgzame en betrokken hondeneigenaren willen dat hun huisdier zo snel mogelijk herstelt van gezondheidsproblemen. Honden zijn helaas niet zo goed in het nemen van hun pillen en hebben daar dus een beetje hulp bij nodig.


Two dogs playing together with their owners supervising
Twee honden spelen onder het toeziend oog van hun baasjes

Misschien wilt u weten hoe u uw hond een pil geeft na een operatie of hoe u uw hond een pil geeft wanneer hij niet wil eten. Geen zorgen, het oraal toedienen van een pil aan uw hond is heel eenvoudig. De hieronder genoemde stappen zullen u bij dit proces helpen.


Hoe dient u uw hond oraal een pil toe?

Sommige honden zijn heel goed in het opsporen van een medicijn dat u in hun voerbak heeft verstopt. Wanneer uw hond een uitstekende reukzin heeft en weigert de pil te eten, dan zult u het hem moeten toedienen.

Volg deze vijf eenvoudige stappen om uw hond zonder voer een pil te geven.

  1. Houd met een hand de snuit van uw hond vast en kantel rustig zijn kop naar achteren.
  2. Plaats de duim van dezelfde hand op het gehemelte van uw hond. Dit dwingt uw hond zijn bek open te houden. U zult misschien uw andere hand moeten gebruiken om zijn kaken te openen.
  3. Plaats met uw andere hand de pil zo ver mogelijk achterin de bek op de tong van uw hond.
  4. Houd het hoofd van uw hond naar achteren gekanteld en sluit voorzichtig zijn bek.
  5. Masseer de keel van uw hond totdat u hem ziet slikken.

A dog sniffing a treat
Een hond besnuffelt een snack

Maak het een positieve ervaring

Zorg ervoor dat het geven van een pil aan uw hond een positieve ervaring is voor zowel uw hond als voor u. Beloon hem met veel lovende woorden en spreek hem toe met een blije stem (niet te verwarren met een enthousiaste stem).


Hoe geeft u uw hond vloeibare medicatie met een spuit?

Sommige honden vinden het aangenaam om op deze manier medicatie toegediend te krijgen, zeker wanneer goed gedrag wordt beloond met een smakelijke snack. Uw hond medicijnen geven kan heel makkelijk zijn wanneer u het op de juiste manier toedient en voorkomt dat het voor uw hond een stressvolle ervaring is. Beloon hem met veel lovende woorden en spreek hem toe met een blije stem (niet te verwarren met een enthousiaste stem).


A dog being given oral medication using a syringe
Een bijzonder brave hond krijgt oraal zijn medicijn met behulp van een spuit

Wanneer u uw hond een medicijn geeft met behulp van een spuit, zorg er dan voor dat hij tegen een muur zit zodat hij niet achteruit kan lopen. Doceer de door uw dierenarts voorgeschreven medicatie met de spuit voordat u uw hond met een rustige stem bij u roept.

  1. Kantel met een hand rustig de kop van uw hond achterover.
  2. Plaats de duim van dezelfde hand op het gehemelte van uw hond. Dit dwingt uw hond zijn bek open te houden. U zult misschien uw andere hand moeten gebruiken om zijn bek te openen.
  3. Plaats de spuit tussen zijn wangen en zijn achterste tanden zodat hij de spuit niet kapot kan bijten.
  4. Spuit voorzichtig de medicatie achterin de keel van uw hond. Wanneer u dit te gehaast doet kan uw hond zich verslikken en zelfs gaan overgeven.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties