Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe geeft u uw hond oogdruppels

Of uw hond nu grote ogen heeft zoals een mopshond, of hangende ogen zoals een Basset hound; er komt misschien een tijd dat u oogdruppels moet toedienen.

Het toedienen van oogdruppels bij uw hond is niet moeilijk, maar wanneer het niet op de juiste manier wordt gedaan kan het snel een stressvol gebeuren worden. Blijf tijdens het hele proces kalm en zelfverzekerd. Prijs uw hond uitgebreid wanneer u de oogdruppels heeft toegediend.


A Pug being given eye drops at the vets
Een mopshond krijgt oogdruppels bij de dierenarts

Drie eenvoudige stappen voor het toedienen van oogdruppels

Het kan helpen om, voordat u begint, de ogen van uw hond schoon te maken met wat steriel water. Om het makkelijker voor u en uw hond te maken, kunt u achter hem neerknielen en uw hond vrij stevig tussen uw knieën klemmen.

  1. Plaats een hand onder de bek van uw hond en kantel rustig zijn hoofd richting het plafond.
  2. Gebruik de duim van dezelfde hand om voorzichtig het onderste ooglid naar beneden te trekken zodat er een ‘zakje’ ontstaat.
  3. Druppel hier het voorgeschreven aantal druppels in. Geen uw hond vervolgens even de tijd zich te herstellen voordat u de druppels in het andere oog aanbrengt.

A dog being given eye drops
Een hond krijgt oogdruppels

Uw dierenarts schrijft uw hond misschien oogdruppels met antibiotica voor wanneer hij een ooginfectie heeft of oogdruppels met steroïden wanneer uw hond conjunctivitis (bindvliesontsteking) heeft. Sommige mensen gebruiken een oogreinigingsmiddel met een zoutoplossing om de ogen van hun hond mee schoon te maken. Dit is echter zinloos wanneer een oog pijnlijk of ontstoken is.Reacties:

Er zijn nog geen reacties