Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bekproblemen bij honden

Het controleren van de bek van uw hond

Gelukkig is een hondenadem in de hondenwereld niet zo onaantrekkelijk als in de mensenwereld. We houden onvoorwaardelijk van onze honden maar het valt niet te ontkennen dat ze zo nu en dan een behoorlijk slechte adem hebben.


A dog with a clean and healthy mouth
Een hond met een schone, gezonde bek

Dat een hond een ruikende adem heeft is normaal. Maar als het echt te erg wordt kan het zijn dat er sprake is van een infectie. Druk met uw vinger voorzichtig op het tandvlees om te controleren of dit gezond is. Het moet een roze kleur hebben, of donker bij honden met een zwarte vacht. Rood, wit of bloedend tandvlees is geen gezond teken. Als u wat druk uitoefent op het tandvlees van uw hond moet dit bleek worden en weer snel de normale kleur aannemen.


A dog with healthy pink gums
Een hond met gezond roze tandvlees

Honden kunnen last krijgen van tandvleesproblemen als voedsel vast komt te zitten tussen onderaan hun tanden. De voedselresten kunnen een infectie veroorzaken wat ervoor kan zorgen dat het tandvlees zich terugtrekt. Het duidelijkste symptoom is een stinkende adem. Als u het vermoeden heeft dat uw hond tandvleesproblemen heeft zult u een afspraak moeten maken met de dierenarts aangezien dit tot verdere complicaties zoals het verliezen van tanden kan leiden. De meest efficiënte manier om tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen is door de tanden van uw hond schoon te maken met een tandenborstel.


The healthy pink gums of a dog
Het gezonde roze tandvlees van een hond

De tanden van een hond schoonmaken

Als u de mooie glimlach van uw hond wilt behouden zult u zijn tanden schoon moeten maken. Om de bek van uw hond gezond te houden en om tandvleesproblemen te voorkomen kunt u ervoor kiezen de tanden van uw hond regelmatig te poetsen. Laat uw hond op jonge leeftijd wennen aan het poetsen van zijn tanden en doe dit regelmatig zodat uw huisdier zich volledig op zijn gemak voelt. Volg dezelfde stappen als bij het poetsen van uw eigen tanden. Gebruik natuurlijk wel tandpasta die speciaal voor honden is. Tandpasta voor mensen bevat fluoride en dit is giftig voor honden.


A dog with healthy white teeth
Een hond met gezonde witte tanden

Dental chews zijn een alternatief voor tandenpoetsen waar uw hond van zal genieten. De meeste chews hebben de vorm van een kruis en hebben een schurende textuur om tandplak te verwijderen en om de adem van uw hond te verbeteren.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties