Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vlooieninfecties herkennen

Alleen de gedachte aan vlooien zorgt er misschien al voor dat u jeuk krijgt. Deze kleine kruipers kunnen uw meubilair, vloerkleden én huisdier besmetten. Wees dus altijd op de hoede voor een invasie.


A dog with fleas scrathing at its head
Een hond met vlooien krabt zijn kop

Vlooien kunnen bij uw hond veel irritatie veroorzaken en hem erg rusteloos maken. Wanneer u droge huid ziet of wanneer uw hond zich aanhoudend aan het krabben is, heeft hij waarschijnlijk vlooien. Veelvoorkomende symptomen van vlooien zijn aanhoudend krabben rond de hals en bijten rond de staart en rug.

U kunt controleren of uw hond vlooien heeft door rond zijn staart tegen de haren in te strijken en te kijken of u kleine, zwarte puntjes ziet. Deze zwarte puntjes zijn de uitwerpselen van vlooien, die rood kleuren wanneer u ze in water legt. Ook kunt u de zwarte puntjes op vochtig, wit keukenpapier leggen om te zien of ze rood worden.


A Border Collie lying down outside on the grass
Een border collie ligt buiten op het gras

Hoe geeft u uw hond een vlooienmiddel

Een vlooienmiddel werkt vaak tegen zowel vlooien als teken. De meest effectieve methode om een vlooienmiddel toe te dienen is door het direct op de huid van uw hond aan te brengen. Zorg ervoor dat u het vlooienmiddel niet op de vacht van uw hond aanbrengt omdat dit niet geabsorbeerd wordt en minder effectief is. Ook dient u het vlooienmiddel niet in te wrijven omdat uw hond op deze manier misschien niet de juiste dosering krijgt.

Breng het vlooienmiddel aan op een plek waar uw hond niet bij kan en het middel er weer af kan likken. De beste plaats om de behandeling aan te brengen is op de rug van uw hond en boven zijn halsband. Vergeet niet al uw huisdieren tegelijkertijd tegen vlooien te behandelen om te voorkomen dat het probleem blijft bestaan.

Vraag uw dierenarts hoeveel u van het vlooienmiddel dient te gebruiken en hoe vaak u de behandeling dient te herhalen. Uw dierenarts kan u de geschikte dosering geven gebaseerd op het gewicht en formaat van uw hond, en kan u informatie geven over het aanbrengen van een specifiek vlooienproduct.


A close up of a dog flea
Een close-up van een teek

Er zijn vlooienhalsbanden verkrijgbaar die uw hond 7-8 maanden tegen vlooien beschermen - vraag uw dierenarts meer informatie.Reacties:

Er zijn nog geen reacties