Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hondenpoten

De poten van een hond zijn als all-terrain banden - ze kunnen alle soorten ondergronden met gemak aan. En er is vaak meer gaande dan te zien is. Wist u bijvoorbeeld dat sommige honden zwemvlies poten hebben? De chesapeake bay retriever, de fieldspaniël, de duitse staande hond en de portugese waterhond hebben allemaal zwemvlies poten waardoor het fantastische zwemmers zijn.


A German Wirehaired Pointer that has webbed feet for swimming
Een duitse staande hond heeft zwemvliespoten en kan goed zwemmen

Controleer of er niets vast is komen te zitten tussen de kussentjes van de poten van uw hond en zorg ervoor dat dat zijn nagels niet te lang zijn en splijten. Als u uw hond uitlaat op asfalt of beton is het vaak niet nodig om de nagels te knippen omdat deze vanzelf slijten. Als dit niet het geval is kunt u de nagels tot een comfortabele lengte knippen met een nageltrimmer. Te lange hondennagels kunnen een verkeerde houding en discomfort veroorzaken. Controleer ook of de kussentjes van de poten niet zijn beschadigd.


How to trim a dogs nails using a pair of dog nail pliers
Hondennagels knippen met een nageltrimmer

Als u uw hond op zijn poten ziet bijten, knauwen of likken dan kan dit een aantal redenen hebben. Misschien is hij op iets gestapt wat zijn huid of poot irriteert. Misschien zit er een snee in een kussentje of zit er iets klem in zijn poot. Het kan ook zijn dat uw hond gestrest of verveeld is. Controleer de poten van uw hond en probeer de pijn te verlichten of weg te nemen. Of leid hem af met een speeltje zodra hij begint te kauwen, likken of bijten.


Inspecting a dogs healthy paw
Het inspecteren van een hondenpoot

Een gezwollen poot of mank lopen duidt er meestal op dat uw hond pijn heeft. Controleer de onderkant van de verdachte poot en bekijk of er misschien iets klem zit tussen zijn tenen. Controleer ook of de poot gewond is en of een insect heeft gestoken. Als u niets kunt vinden op zijn poot, inspecteer dan zijn been. Als u hond mank blijft lopen contacteer dan de dierenarts voor verder onderzoek.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties