Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe controleert u uw hond op teken

Teken zijn kleine, nare, bloedzuigende beestjes. Alleen al de gedachten aan deze parasieten geeft ons een onaangenaam gevoel. Ze steken hun kop in de huid van een warmbloedig dier en drinken er op los. Deze nare monstertjes kunnen ziektes verspreiden en kunnen lange tijd onopgemerkt blijven. Het is daarom belangrijk dat uw hond maar ook uzelf goed in de gaten houdt.


A close up of a tick
Een close-up van een teek

Teken komen vaak voor rond boerderijen en in bosgebieden. U kunt wanneer u uw hond uitlaat het beste uit de buurt blijven van gebieden waarvan u denkt dat er teken zijn. Teken kunnen namelijk ernstige ziektes overdragen die mogelijk zelfs levensbedreigend zijn, zoals de ziekte van Lyme. Wanneer u ziet dat uw hond een teek heeft is het van belang dat u een tekentang, verkrijgbaar bij de dierenarts, gebruikt om hem te verwijderen. Probeer de teek niet weg te branden omdat dit ervoor kan zorgen dat de maaginhoud van de teek in de bloedbaan van uw hond terecht komt. Controleer of u bij het verwijderen van de teek ook de kop van de teek uit de huid van uw hond heeft gehaald. Gebruik vervolgens een mild desinfecteermiddel voor honden om het gebied waar de teek heeft gezeten schoon te maken. Neem contact op met de dierenarts waneer u ziet dat de huid geïrriteerd, gezwollen of pijnlijk is of wanneer u merkt dat uw hond futloos is of zich anders gedraagt. Dit kan duiden op een infectie.


A Jack Russell puppy strollin accross the garden looking happy
Een blije jackrussell pup loopt rond in de tuin

Hoe geeft u uw hond een tekenmiddel

Een behandeling tegen teken is vaak onderdeel van een vlooienmiddel. Breng het middel aan op de huid van uw hond op zijn rug en boven zijn halsband. Breng het middel niet aan op plaatsen die uw hond met zijn kop kan bereiken om te voorkomen dat hij het middel eraf likt en het middel zijn werk niet kan doen. Een tekenmiddel wordt niet door de vacht van uw hond opgenomen, dus zorg ervoor dat u het direct aanbrengt op de huid. Wrijf de behandeling ook niet in omdat uw hond hierdoor mogelijk niet de juiste dosering krijgt.

Uw dierenarts kan u de geschikte dosering geven gebaseerd op het gewicht en formaat van uw hond en kan u informatie geven over het aanbrengen van een specifiek tekenmiddel.

Er zijn vlooien- en tekenhalsbanden verkrijgbaar die uw hond 7-8 maanden tegen teken en vlooien beschermen - vraag uw dierenarts meer informatie.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties