Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vacht en huid van honden

Door de huid en vacht van uw hond in de gaten te houden voorkomt u dat eventuele infecties of besmettingen te ernstig worden. Zo kunt u snel ingrijpen en houdt u de vacht van uw hond gezond, zoals van deze prachtige welsh corgi pembroke.


A Pembroke Welsh Corgi with a beautiful well groomed coat
Een welsh corgi pembroke met een prachtig verzorgde vacht

Het is belangrijk om in de gaten te houden of uw hond vlooien of teken heeft. Kam de vacht van uw hond regelmatig om klitten te voorkomen en om de huid gezond te houden. Als de huid erg warm aanvoelt dan kan dit erop duiden dat hij een infectie heeft en is onderzoek door een dierenarts aanbevolen. Controleer ook of uw hond geen droge of rode huid heeft. Dit kan een teken zijn dat uw hond een bacteriële huidinfectie of een gistinfectie heeft.


A dog with a tick on its skin
Een hond met een teek

Merkt u dat uw hond griep, minder eetlust, jeuk, een pijnlijke huid of huidabcessen heeft, er pus uit de huid komt of een infectie heeft, dan kan het zijn dat dit de symptomen van een staph infectie (staphylococcus infectie) zijn. Dit is een zeer besmettelijke bacteriële infectie. Het wordt meestal overgedragen van hond op hond maar het is ook besmettelijk voor mensen.


A dog with a skin condition
Een hond met een huidaandoening

Knobbeltjes

Sommige hondenrassen hebben sneller last van knobbeltjes en bultjes dan andere rassen. De algemene regel is dat als u een snel groeiende of bloedende knobbel bij uw hond ziet u meteen een dierenarts moet raadplegen. Noteer waar de knobbeltjes zitten en welke veranderingen er plaatsvinden. Een dierenart zal alleen kunnen vaststellen wat het is na het uitvoeren van een biopsie en het onderzoeken van de cellen. Een natuurlijke reactie is om van het ergste (kanker) uit te gaan, maar een groot percentage honden ontwikkelt knobbeltjes die bestaan uit vetophopingen (lipomen) en dit volledig ongevaarlijk. Dit zijn een soort goedaardige tumoren die meestal voorkomen op de ribbenkast van honden van middelbare leeftijd. In dit geval is er geen reden voor paniek!


Reacties:

Er zijn nog geen reacties