Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De eerste 24 van jouw kat in haar nieuwe huis


Cat curled up on Omlet’s Maya Donut Cat Bed

Geef je nieuwe kat een warm welkom met de Maya Donutmand van Omlet.

Je nieuwe kat mee naar huis nemen is een opwindend moment, maar het is ook het begin van een cruciale fase: de eerste 24 uur in zijn of haar nieuwe huis. Deze eerste momenten zijn heel belangrijk voor je nieuwe gezinslid: je moet een gevoel van veiligheid en comfort bieden. Katten staan bekend om hun kritische karakter en hebben tijd en geduld nodig om aan een nieuwe omgeving te wennen. Laten we daarom eens kijken naar de stappen die jij kunt nemen om een soepele overgang te kunnen garanderen.

Geef de kat tijd om te wennen

Geduld is de sleutel. De reis vanaf het asiel of de fokker naar jouw huis kan nogal overweldigend zijn voor een kat. De kat kan veel stress of angst ervaren als ze plotseling in een andere omgeving terechtkomt en weggehaald wordt bij bekende gezichten. De eerste stap die je kunt nemen is ervoor zorgen dat je nieuwe kat de ruimte en tijd krijgt om de nieuwe plek op eigen tempo te ontdekken. Alle eerste kennismakingen moeten door de kat geïnitieerd worden, zodat ze zich op haar gemak voelt.

De kat zal zich misschien verstoppen achter deuren of onder de bank en dat is een hele normale reactie. Maar met wat aanmoediging en geduld zal ze zich snel veilig en prettig voelen, waardoor ze wat kan ontspannen in haar nieuwe huis.

Maak het vertrouwd

De volgende stap om de kat te helpen acclimatiseren tijdens de eerste 24 uur is door dingen vertrouwd te maken. Creëer een omgeving die veilig is en herkenbaar aanvoelt door spullen met de geur van de kat in haar nieuwe omgeving te plaatsen. Overweeg een mand of deken uit het vorige huisje mee te nemen om haar een gevoel van veiligheid te geven.

Laat de kat ook zien waar het eten, water en de kattenbak te vinden is en zet deze op een plek die de kat makkelijk kan bereiken. Het is verstandig om haar het voer te geven dat ze al kreeg en om geduldig te zijn wanneer ze niet meteen wil eten. Wanneer de kat zich wat vertrouwd voelt, zal dat de eetlust en de overgang naar het nieuwe huis ten goede komen.

Een veilige kamer maken

Maak vóór aankomst een rustige kamer die de ‘’veilige’’ kamer van de kat wordt. Op deze manier minimaliseer je de stress. De beste veilige kamer is er eentje die een beetje weggestopt is, zodat de kat rustig kan afwachten tot hij of zij wat meer zelfvertrouwen krijgt. Badkamers zijn vaak een goede optie, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn en vaak wat verder afliggen van de drukke kamers in huis.

In de veilige kamer zet je een mandje, kattenbak, voer en water, en ook wat speeltjes zodat het een waar toevluchtsoord wordt voor de kat. Het Maya Indoor kattenhuismeubel is geweldig om in de veilige kamer neer te zetten, want het is een veilige plek waar de kat zich kan terugtrekken. Het kan een beetje aanmoediging en snoepjes kosten om de kat te laten wennen aan het kattenhuis, maar als het is gelukt, zal hij of zij zich goed kunnen ontspannen.

De vrijheid

Als de kat zich wat meer op haar gemak lijkt te voelen in de veilige kamer, dan ben je aangekomen bij de laatste stap van deze 24 uur. Het is nu tijd om het territorium van de kat langzaam wat uit te breiden: hoera! Begin met het openen van de deur en laat de kat het huis, onder toezicht, ontdekken. Zorg ervoor dat de kat makkelijk terug kan naar de veilige kamer. Deze geleidelijke introductie naar de grotere ruimte voorkomt dat de kat zich overweldigd voelt en het versterkt het gevoel van veiligheid.

Dit geldt ook als je de kat een nieuwe krabpaal wil laten gebruiken. En als de kat zich wat meer op zijn gemak voelt, zullen de aangeboren instincten ook weer tot uiting komen. Daarom heb je een sterke en duurzame krabpaal nodig die de meubels veilig houdt. De Switch Krabpaal van Omlet is hiervoor de perfecte keuze om jouw nieuwe kat gelukkig en gezond te houden.

Omlet en het nieuwe huis van jouw kat

De overgang naar een nieuw huis vergt wat geduld, begrip en de juiste producten. En als het gaat om de behoeften van jouw nieuwe kattenvriend, is Omlet ongeëvenaard. Van knusse, stijlvolle kattenmanden tot aanpasbare klimbomen, of innovatieve krabpalen die de nieuwsgierige kattengeest blijft prikkelen: Omlet geeft jouw kat alles wat ze nodig heeft voor een leven vol voldoening. De eerste 24 uur in een nieuw huis zetten de toon voor de gehele ervaring van de kat. Met deze tips en de producten van Omlet kun je een goede basis creëren voor een sterke en liefdevolle band tussen jou en je nieuwe kattenvriend.

Woman setting up the Switch Cat Scratcher

Reacties

Er zijn nog geen reacties