Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw kat in de auto vervoeren

Het kan misschien een leuk idee zijn om kattenvriend naast u in de passagiersstoel te zetten zodat hij door het raam naar buiten kan kijken. Maar veiligheid is het belangrijkste. Uw kat zal u de weg niet wijzen, maar kan er wel voor zorgen dat u uw ogen niet op de weg houdt en zo misschien zelfs een ongeluk veroorzaakt. Lees verder om meer te weten te komen hoe u met uw kat kunt reizen in de auto.


A young tabby cat worried at the though of traveling in a car
Een jonge cyperse kat heeft zijn bedenkingen bij het rijden in een auto

Gebruik een bench of een reismandje

Gebruik een bench of een reismandje dat u kunt sluiten zodat u uw kat veilig op kunt sluiten. Opgesloten zitten in een bench en het reizen met de auto zal een volledig nieuwe ervaring zijn voor uw kat, dus probeer er alles aan te doen om uw kat zich zoveel mogelijk op zijn gemak te laten voelen.

Uw nieuwe kat kan gaan miauwen wanneer hij in zijn bench of reismandje zit. Dit is begrijpelijk gedrag en alles wat u eraan kunt doen is het negeren. Kom niet in de verleiding om uw kat naar buiten te laten omdat u zo een gevaarlijke situatie kunt creëren. Zo kan niet alleen de kat zichzelf bezeren, maar kunt ook u worden afgeleid waardoor andere mensen in gevaar worden gebracht.

Ook is het heel onverstandig om een passagier de kat vast te laten houden. Het dier kan zich loswurmen en zo de bestuurder afleiden.


A cute little ginger kitten sitting next to a cat travel box
Een schattige kleine kat zit naast zijn reismandje

Dekentjes en kattensnoepjes

Maak de reis voor uw kat zo aangenaam mogelijk door een zacht dekentje in zijn bench of reismandje te leggen. Ook kunt u wat kattensnoepjes in zijn deken verstoppen om het zo wat afleiding te geven tijdens de reis.Reacties:

Er zijn nog geen reacties