Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vergrendelingen voor konijnenhokken


Konijnenhokken moeten zijn voorzien van een veilige vergrendeling, of uw konijnen nu in of buiten het hok zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw dieren niet kunnen ontsnappen, maar het beschermt ze ook tegen dieren die kwaad in de zin hebben. Honden, katten, ratten en vossen kunnen een poging doen om in het konijnenhok te komen, en dit heeft vaak desastreuze gevolgen. Om de kans op ongewenst bezoek te verkleinen heeft u een stevige vergrendeling nodig voor het onderkomen van uw konijnen. In onderstaand overzicht hebben we een onderscheid gemaakt tussen traditionele en moderne hokken, aangezien ze verschillende beveiligingsvereisten hebben.


De Eglu Classic is voorzien van een draaisluiting

Traditionele konijnenhokken

Sommige houten, traditionele konijnenhokken zijn niet de meest veilige onderkomens. Als u voor een houten hok kiest, is het verstandig niet te kiezen voor een hok dat slechts gesloten kan worden door middel van een houten schuif. Deze hokken zijn vaak makkelijk te openen en soms zullen dieren in staat zijn dit zelf te doen. Ook worden ze na verloop van tijd vaak gammel waardoor uw konijnen nog meer aan gevaar worden blootgesteld. Uit voorzorg kunt u daarom het beste investeren in een extra vergrendeling voor uw konijnenhok.


Moderne konijnenhokken

Als u een Eglu bezit is het niet nodig om een extra vergrendeling aan te schaffen. Anders dan traditionele hokken is de deur van de Eglu voorzien van een draaisluiting. De Eglu is bestand tegen vossen en het extreem sterke staalraster van de ren met flensrand voorkomt dat roofdieren in het hok kunnen komen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties