Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nestmateriaal voor konijnen


Het nestmateriaal voor konijnen bestaat uit drie componenten: de ondergrond, de basis en het hooi.


De ondergrond, meestal kranten, bedekt de vloer van het konijnenhok, ook de delen die niet als slaapgedeelte fungeren. Deze laag zorgt voor isolatie en zorgt ervoor dat het hok makkelijker kan worden schoongemaakt. In plaats van al het hooi en stro uit het hok te moeten vegen, kunt u simpelweg de krant oprollen en alles in één keer weggooien.


Het nestmateriaal in een konijnenhok bestaat uit drie componenten

Naast de basis heeft u ook zaagsel of een dunne laag stro nodig. Net als de kranten dient dit over de boden van het gehele konijnenhok te worden verspreid. Kiest u voor zaagsel, gebruik dan een soort die zacht genoeg is - uw plaatselijke dierenwinkel verkoopt waarschijnlijk zaagsel dat speciaal bestemd is voor konijnen. Deze laag absorbeert de urine van uw konijnen zodat ze niet constant natte poten hebben.


De derde laag is hooi. Deze laag hoeft alleen maar in het slaapgedeelte te worden aangebracht. Zorg ervoor dat dit een dikke laag is, zeker in de winter. Dit zorgt ervoor dat uw konijnen het lekker warm zal hebben. Als u echter denkt dat het buiten te koud is voor uw konijnen, dan is het verstandig ze naar binnen te halen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties