Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Tunnelbuizen gebruiken voor konijnen

Door uw konijnen een hok en een ren te geven hebben ze zowel een comfortabel onderkomen als een plaats om op ontdekking uit te gaan. Dit kunt u nog interessanter voor ze maken door de konijnenhok-en-ren opstelling uit te breiden met naar wens samen te stellen konijnentunnels. Omlet verkoopt een uitgebreid assortiment tunnelbuizen voor uw konijnen.

Van nature verplaatsen konijnen zich ondergronds door tunnels. Uw konijnen geven waar ze instinctief behoefte aan hebben - iets dat het leven van hun wilde voorlopers imiteert - is één van de belangrijkste dingen die u voor ze kunt doen om ze gelukkig te houden.


Een foto van een tunnelbuis opstelling: de perfecte manier voor konijnen om van A naar B te komen!

Vaak zetten mensen voor hun konijnen tunnelbuizen op ze een soort hol te bieden. De tunnel geeft beschutting tegen de zon, maar ook tegen koud en nat weer. Bovendien kunnen buizen voorkomen dat een konijn zelf een gat in de tuin zal graven.

De tunnelbuizen simuleren het gangenstelsel van in het wild levende konijnen. In het wild gebruiken konijnen een complex gangen- en holensysteem net zoals wij hallen en trappen gebruiken om de verschillende delen van ons huis te bereiken. Een konijn alleen maar een hok geven is voor ons hetzelfde als in een enkele kamer worden gesloten, zonder de vrijheid naar binnen en buiten te gaan. Open de wereld van uw dieren met een tunnelsysteem en weet zeker dat ze gelukkig zijn.

Verbindingstunnels voor konijnen

Het Zippi konijnentunnelsysteem is de perfecte manier om uw konijnen tunnels te geven. Het bestaat uit flexibele tunnels van elk 90cm lang waaraan u bochten en T-splitsingen kunt toevoegen. Zo stelt u uw eigen gangenstelsel voor uw konijnen samen, waarmee u hun hok met een ren kunt verbinden en ze tegelijk een geborgen plek geeft. Met de verbindingsstukken verbindt u de buizen aan het hok, de ren en speelren, zodat uw konijnen toegang hebben tot alle gebieden.


Een konijn verdwijnt in zijn Zippi tunnelbuissysteem

Een konijnentunnel moet wijd genoeg zijn voor de grootste konijnenrassen. Een klein dier zal met gemak door een wijde tunnel hoppen, maar een groter ras is niet in staat door een te nauwe tunnel te komen. De Zippi is ook wijd genoeg voor de grootste konijnenrassen. Met de tunnelsteunen houdt u de tunnels boven het gras, zodat dit ook onder de tunnels kan blijven groeien. Andere slimme ontwerpkenmerken zoals de ventilatie- en drainagegaten maken dit tunnelsysteem de perfecte plek voor konijnen om rond te rennen!

Zippi is sterk genoeg om nieuwsgierige katten en honden buiten te houden, of andere 'wannabe' roofdieren. Want een konijn dat zich veilig voelt is een gelukkig konijn!

Maak met Zippi het konijnenhok tot een droomonderkomen

Reacties:

Er zijn nog geen reacties