Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ontsnapte vinken vangen

Tenzij uw vogel handtam is zal het niet makkelijk zijn om een ontsnapte vogel met een snack terug in zijn kooi te lokken. Als er andere vogels in de kooi zitten zullen zij de ontsnapte vogel terug naar de kooi roepen, wat vrij paniekerig kan klinken. Toch kunt u het deurtje van de kooi niet open laten staan, aangezien de andere vogels dan ook kunnen ontsnappen. De enige mogelijkheid om een niet tamme vogel te vangen, is met een net (lees hierover ons hoofdstuk in deze gids).


Zebra finch outdoors
Als een vogel zoals deze Diamond Firetail naar buiten is gevlogen, heeft u geluk nodig om het dier weer naar binnen te krijgen

Een vogel vangen die naar buiten is gevlogen

Als een vink die in buiten in een volière wordt gehouden naar buiten is gevlogen, zal alleen het geroep van zijn huisgenootjes hem kunnen lokken. Maar zelfs dan is het een lastige klus om het dier met een net te vangen. Als de vogel al ver weg is gevlogen maakt u geen kans om het dier te vangen. U kunt alleen maar hopen dat het geluid van de andere vogels in de volière de vogel terug zal lokken.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties