Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een vink een huisdier voor u?

Er zijn veel dierenwinkels en kwekers die kanaries en zebravinken verkopen. Als u op zoek bent naar een minder gangbare vinkensoort om als huisdier te houden, dan is een kweker vaak de enige plek waar u deze vogels kunt vinden.


Java sparrow pair
Een koppel rijstvogels

Als u op het punt staat uw eerst vogels te kopen, dan zult u op de volgende vragen een praktisch en positief antwoord moeten kunnen geven:

  • Waarom wilt u de vogels?
  • Tenzij u een kanarie kiest, die goed alleen kan leven, zult u meer dan één vogel moeten aanschaffen omdat ze alleen gelukkig zijn in een paar of met meerdere vogels. Is dat oké voor u?
  • Wie zal er voor de vinken zorgen en wie maakt hun kooi schoon?
  • Heeft u eerder vogels als huisdier gehouden; als dit niet zo is, weet u dan wat u te wachten staat? Zelfs als u zich op het onderwerp heeft ingelezen is het verstandig om met experts en andere vogeleigenaren te praten. Dit kan face-to-face of via bijvoorbeeld een forum.
  • Heeft u een geschikte plek voor de vogelkooi, waar deze niet in direct zonlicht staat, er geen tocht is en geen dampende keuken? Ook is het belangrijk dat de kooi buiten het bereik staat van andere huisdieren en vriendelijke maar klunzige kinderhandjes.
  • Als u de vogels buiten houdt, heeft u dan een oplossing om de volière te kunnen verwarmen? Vinken die als huisdier worden gehouden kunnen niet goed tegen koud weer.
  • Is iedereen in huis het ermee eens dat er vogels in huis komen? Zelfs als u voor de vogels zorgt, is het altijd goed om erover na te denken dat de vogels voor lawaai zullen zorgen. Een kanarie kan misschien prachtig zingen, maar het gekwetter van vinken wordt niet door iedereen gewaardeerd. Zorg er dus voor dat iedereen van tevoren weet wat hem te wachten staat en het eens is met de komst van de vogels.

Reacties

Er zijn nog geen reacties