Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nieuwe vogels thuisbrengen

Een nieuw huisdier naar uw huis vervoeren is eenvoudig, zolang u een geschikte transportbox voor uw vinken hebt en deze ergens veilig kunt neerzetten tijdens de reis. Het minimaliseren van stress is belangrijk, dus geef uw vogels iets waar ze comfortabel in zijn. De meeste dierenwinkels en kwekers voorzien een reisdoosje, maar u kunt hier niet altijd vanuit gaan. Controleer dit vooraf en als u zelf iets moet meebrengen, gebruik dan bijvoorbeeld een schoenendoos met een handdoek erin om te voorkomen dat de vogel rondglijdt tijdens de reis. De doos moet voldoende luchtgaten hebben, maar zorg ervoor dat u ze niet te groot maakt zodat de vogels kunnen ontsnappen. Zet de doos tijdens de reis op een veilige plek - op de schoot van een passagier, of veilig op een stoel of op de vloer. Grotere dozen kunnen aan de stoel worden bevestigd met een veiligheidsgordel. Leg de doos echter niet in de kofferbak, want uitlaatgassen kunnen de vogels doden.


Bird carrying box
Een standaard reismandje voor vogels

Gebruik niet de vogelkooi om uw vogels in te vervoeren. Zelfs als u de kooi kunt afdekken zal de inhoud worden geschud en bewegen tijdens de reis.

Zet als u thuis bent aangekomen de opening van de reisdoos tegen het openstaande deurtje van de kooi. Laat de vogels zelf van A naar B gaan. Door te schudden maakt u de vogels bang, dus wees geduldig!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties