Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kanarie

De kanarie (serinus canaria) ontstond op een kleine eilandengroep voor de West-Afrikaanse kust in de Atlantische Oceaan (namelijk Tenerife, La Gomera en La Palma), de Azores en de Madeira eilanden. De kanarie komt ook voor in Marokko en Hawaii (waar het in 1911 werd geïntroduceerd) en Puerto Rico. De wilde kanarie komt nog altijd vrij veel voor en geeft de voorkeur aan berg- en boslandschappen, hoewel het zich kan aanpassen aan de meeste omgevingen. De totale wilde populatie wordt geschat op 110 tot 160 duizend.


A flock of Canaries
De Kanarische eilanden zijn verniemd naar de beroemde inheemse vogel

De kanarie wordt al zo lang door mensen gekweekt dat de huisdiervariant wordt geclassificeerd als een ondersoort Serinus canaria domesticus. Geen andere kooivogel kan de muzikale melodieën van de kanarie evenaren. De populariteit van de kanarie werd verder versterkt door selectief fokken waardoor allerlei prachtige vormen, formaten en kleurvariaties ontstonden. Wit, oranje, roze en iconisch geel wordt door veel mensen nu met deze vogels geassocieerd.

Wilde kanaries

Wild Canaries
Wilde kanaries komen nog altijd vrij veel voor

De wilde kanarie maakt zijn nest in bomen en struiken, uit de buurt van andere kanaries. Buiten het broedseizoen zijn kanaries voornamelijk solitair, hoewel ze wel samenkomen wanneer ze zich voeden. Ze foerageren op de grond in grassen. Door dit in een groep te doen wordt de pakkans voor een individu verkleind.

Reacties

Rita, 8 maart 2020

Ik ben op zoek naar een Geovogelkooi in turquase- zwart met hoge standaard. Heeft u deze in uw pakket. Zo ja, kunt mij aangeven wat de prijs enhet bestelnummer is. Met belangstelling zie ik uw bericht tegemoet. Vriendelijke groet, Rita Gijsbertse