Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zang kanaries

Van alle vinken kan de kanarie het beste zingen. Andere soorten zijn gekweekt voor hun kleur en veren. Hoewel dit ook geldt voor de kanarie zorgt zijn gezang ervoor dat hij bovenaan staat.


Singing Canary
De kanarie staat bekend om zijn zangkunsten

Verschillende soorten gezang van kanaries

Bij vogelshows wordt kanariegezang in drie basis categorieën onderscheiden. Bepaalde soorten blinken uit in met name één van deze categorieën. Een vogel die alledrie combineert zal in de prijzen vallen. De drie categorieën zijn: rollers, warblers en choppers.

  • Rollers zijn de populairste zangers vanwege hun lage volume. Ze zingen met een gesloten of deels geopende snavel waardoor het geluid gedempt wordt en hun gezang lager, zachter en melodieuzer is.
  • Warblers hebben een uitgebreid repertoire en wat meer volume dan de rollers.
  • Choppers zijn de luidsten van het gezelschap. Zij openen hun snavel wijd voor maximaal volume (hoewel het voor papegaaistandaarden nog altijd vrij stil is). Veel 'type' kanaries (dit zijn kanaries die in de eerste plaats zijn gekweekt op uiterlijk, niet op zang) zijn choppers. Border, norwich, yorkshire en fife kanaries behoren allemaal tot deze categorie.

Kanariegezang

Kanaries zingen niet voor hun plezier, hoewel we dat misschien graag willen geloven. Hoe mooi het ook klinkt, kanaries hebben hun zangkunsten ontwikkeld om vrouwtjes het hof te maken en hun territorium af te bakenen. Gedomesticeerde vogels, na honderden jaren selectief fokken, zingen vaak vrijwel het gehele jaar door, zelfs als er geen dames in de buurt zijn. Maar diep van binnen doen ze wat zangvogels altijd hebben gedaan - zingen voor een vrouwtje en rivalen vertellen dat ze op kunnen vliegen!

Kanaries beginnen pas met zingen als ze acht maanden oud zijn. Als een vogel jonger is, is het dus afwachten hoe zijn gezang zal zijn. Door met de kweker te praten en te luisteren naar de vogels die hij heeft kunt u een idee krijgen over hoe uw vogel uiteindelijk zal zingen.


Yellow Canary
Zingen voor de lol? Dat gaat niet op voor vogels...

Wat ook een fijn aspect is aan het gezang van kanaries, naast dat het mooi is, is het volume ervan. In tegenstelling tot bepaalde leden van de papegaaienfamilie zingen kanaries zachtjes. Uw buren zullen met een glas tegen de muur moeten luisteren, willen ze uw kanarie horen zingen.

Wanneer zingen kanaries?

Gedomesticeerde kanaries zingen vrijwel het hele jaar door, met een piek vanaf de late zomer tot het einde van de herfst. Anders dan hun wilde broeders hebben ze hier geen pop of territorium voor nodig. Ze zingen net zoals kippen eieren leggen - selectief fokken heeft er voor gezorgd dat ze dit doen.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties